Bijsluiter wiskundeforum

Moderators: dirkwb, Xilvo

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 24.549

Bijsluiter wiskundeforum

Bijsluiter Wiskundeforum

Algemeen
Welkom

Welkom in het wiskundeforum! Hier horen alle onderwerpen die in de eerste plaats met wiskunde te maken hebben. Als je niet weet in welk forum je bericht thuishoort, is er het WSF Café voor algemene zaken en het forum Praktische en overige technische wetenschappen voor technische/wetenschappelijke onderwerpen die niet in de andere fora thuishoren.
Subforums

Het wiskundeforum heeft drie subforums om de berichten per onderwerp te groeperen. De beschrijvingen van deze forums vind je bovenaan en geven aan welke onderwerpen daar thuishoren. We hebben een forum voor Analyse & Calculus, een voor Lineaire algebra & meetkunde en voor Kansrekening en Statistiek. Als je twijfelt of als een onderwerp daar nergens onder valt, plaats je het in het algemene wiskundeforum.
Contact

Als je met een vraag, opmerking, suggestie of klacht zit, kan je steeds de moderator van het wiskundeforum contacteren. Stuur hiervoor een persoonlijk bericht naar TD.
Afspraken
Zoeken

Soms zijn bepaalde onderwerpen al eerder aan bod geweest, met de zoekfunctie vind je soms antwoorden zonder zelf de vraag te moeten stellen! Een moderator kan een topic sluiten en verwijzen naar een eerdere topic, als het onderwerp daar al aan bod kwam.
Huiswerk

Vragen in verband met huiswerk of andere opdrachten voor school zoals (profiel)werkstukken, praktische opdrachten enzovoort horen niet hier, gelieve die te plaatsen in Huiswerk en Practica. Als je hier een onderwerp start dat eerder daar thuishoort, zal dat door een moderator worden verplaatst.
Regels

In elk forum gelden de overkoepelende forumregels. We vragen dat iedereen deze doorneemt vooraleer je begint met berichten te plaatsen. Specifiek voor het wiskundeforum vragen we dat je de moeite neemt om je onderwerp in het juiste (sub)forum proberen te plaatsen.
Handig
Opmaak

Berichten zijn fijner om te lezen als ze behoorlijk zijn opgemaakt. Je kan gebruik maken van BBCode om tekst op te maken. Je kan ook afbeeldingen van internet of van je harde schijf tonen, gebruik daarvoor het knopje of 'Bijlagen' tijdens het plaatsen van een bericht.
Formules

Om wiskundige formules duidelijk weer te geven kan je een basis van symbolen vinden onder Speciale tekens. Nog beter werkt \(\LaTeX\): je schrijft de wiskundige formule in code en het forum genereert er een mooie afbeelding van. Meer uitleg vind je via de links op FAQ: LaTeX.
Cursussen

Het wetenschapsforum publiceert cursussen over diverse onderwerpen, voor en door forumleden. In het forum FAQ's en handleidingen vind je verschillende cursussen, waaronder differentiëren en rekenen met breuken.
Links

In de sticky topics van het wiskundeforum vind je het grote raadseltopic voor wie graag puzzelt, een topic met een verzameling interessante boeken over wiskunde en een hele lijst handige wiskundelinks naar uiteenlopende websites over wiskunde.
Geüpdatet op 09/08/2008
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

Gesloten