Bijsluiter natuurkundeforum

Moderator: physicalattraction

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 7.224

Bijsluiter natuurkundeforum

Forum bijsluiter Natuurkunde

Algemeen

Welkom op het forum Natuurkunde. Dit forum is speciaal voor vragen en discussies over natuurkundige onderwerpen. Wij verzoeken je om huiswerkvragen, vragen over profielwerstukken en hulp of vragen bij praktische opdrachten of werkstukken te plaatsen in het Huiswerk forum. Verder behoren eigen theorieën en theorieën die niet onderbouwd worden door de huidige wetenschap in het Theorie-ontwikkeling forum.

Dit forum kent een aantal subfora:
  • Mechanica en Sterkteleer: vragen over de beweging van voorwerpen onder invloed van de krachten die erop werken en vragen over de effecten van krachten op een lichaam. Vragen over constructieleer horen thuis in het forum Praktische en overige technische wetenschappen.
  • Thermodynamica en Stromingsleer: vragen over de effecten van temperatuur, druk en veranderingen van volume op een fysisch systeem en vragen over de beweging van vloeistoffen en gassen.
  • Elektriciteit en Magnetisme: vragen over waarom die elektronen eigenlijk zo handig zijn, en waarom ze, als ze hun staart achterna gaan, een magneetveld creëren. Vragen over electronica en elektrotechniek horen thuis in het subforum elektrotechniek.
  • Optica en Akoestiek: vragen over licht en geluid en hoe het zich voortbeweegt.
  • Relativiteitstheorie: vragen over de algemene en speciale relativiteitstheorie.
  • Atoomfysica: vragen over atoomkernen, deeltjes en hoge energetische fysica zoals deeltjesversnellers.
  • Kwantummechanica en vastestoffysica: vragen over kwantummechanica, het gedrag van kleine deeltjes en hun effect op materialen.
Heb je een onderwerp dat niet in deze categorieën valt. Plaats het dan in het dit forum (Natuurkunde algemeen).

Indien je een nieuw onderwerp wilt openen, gebruik dan eerst de krachtige zoekfunctie van dit forum (rechtsboven). Er is een grote kans dat iemand al een gelijksoortige vraag heeft gesteld en dat jouw vraag dus al beantwoord is.

Regels op dit forum

Zoals op vrijwel ieder forum worden ook hier regels gehanteerd waar iedereen zich bij het schrijven van berichten (posts) aan dient te houden. We vragen daarom om voor het posten eerst een keer deze regels te lezen. Zo hopen we dit forum voor iedereen leuk en interessant te houden, zodat veel mensen er iets aan hebben. Breng dus voor het posten een bezoekje aan deze pagina:

Regels op Wetenschapsforum

Om je berichten van een mooie lay-out te voorzien of om plaatjes in te voegen, zijn er verschillende mogelijkheden met zogenaamde BBCode. Neem een kijkje op onderstaande link voor meer informatie hierover:

- FAQ over BBCode

Onder deze link kun je veel interessante websites vinden waar je mischien meer informatie over je vraag kunt vinden.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

Gesloten