Springen naar inhoud

Bacterien


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Nielsthabest

    Nielsthabest


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 mei 2005 - 12:37

Kan iemand mij uitleggen wat levensvatbare bacterien zijn en wat de werking van hun is? :shock:


thnx
Niels

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 29 mei 2005 - 18:51

beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...

#3

Nielsthabest

    Nielsthabest


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 mei 2005 - 15:35

beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...


ok.. bacterien in gehakt.. 8)

#4

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 mei 2005 - 15:54

beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...


Laten we het wel vriendelijk houden... :shock:

Maar goed, bacterien in gehakt zijn erg divers. In wat voor context stel je de vraag? gaat het om bederfflora of gaat het om ziekteverwekkende bacterien?
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.

#5

Nielsthabest

    Nielsthabest


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 mei 2005 - 17:56

beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...


Laten we het wel vriendelijk houden... :shock:

Maar goed, bacterien in gehakt zijn erg divers. In wat voor context stel je de vraag? gaat het om bederfflora of gaat het om ziekteverwekkende bacterien?


ziekteverwekkende bacterien? ;)

#6

Holkers

    Holkers


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 31 mei 2005 - 20:05

Elke bacterie is schadelijk als het niet op de normale plek voorkomt op of in de mens of dier.
De ziektemakende bacteriŽn in gehakt zijn meestal E. coli soorten. die hoeven niet schadelijk te zijn, maar als je bijvoorbeeld O157H7 hebt (een subsoort getypeerd door zijn epitopen) dan kan je goed ziek worden

#7

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 juni 2005 - 08:59

Elke bacterie is schadelijk als het niet op de normale plek voorkomt op of in de mens of dier.


Daar ben ik het niet helemaal mee eens hoor. Als je niet behoort tot de bevolkingsgroepen uit het YOPI rijtje (young, old, pregnant en immunosuppressed) dan hoef je niet erg bang te zijn voor ernstige effecten van bacteriele infecties. Zelfs de "killer" bacterie E. coli O157:H7 is voor gezonde volwassen mensen niet echt een groot gevaar.

Naast Enterobacterien (Eschirichia coli, Campylobacter, Yersinia) kunnen ontzettend veel bacterien groeien op gehakt aangezien het een zeer goede voedingsbodem is.

Nu is dit natuurlijk geen antwoord op je vraag maar ik zou niet weten wat je verder wilt weten. Misschien kun je eerst eens flink gaan googlelen en dan je vraag wat meer specificeren?
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures