Wat gebeurt er bij ontbinding?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1.286

Wat gebeurt er bij ontbinding?

Als een organisme dood gaat, treed het ontbindingsproces in. Hoe snel een organisme vergaat heeft te maken met klimaat, grote, jaargetij en plaats.

Een stoffelijk overschot van een mens dat in de zomer is overleden zet het overschot na 3 a 4 dagen uit. Het overschot wordt min of meer opgeblazen. Maden in het lichaam vreet alle organen op. Hoe lang dit duurt voordat de pot leeg is is afhangelijk van de situatie zoals boven genoemd. Een lichaam kan binnen 14 dagen weg zijn, met wat botten achter gelaten, maar alleen, voor zover ik hiermee bekend ben, in zeer warm klimaat.

Nu heb ik een bevestiging nodig over het volgende.

Als het lichaam opzwelt bij ontbinding, waardoor komt dat. Komt het door de hoeveelheid maden, of komt het door het vrijkomen van engergie, dat in het lichaam wordt opgebouwd, zoals gasvorming??

Gebruikersavatar
Berichten: 323

Re: Wat gebeurt er bij ontbinding?

Het opzwellen moet je je niet te overdreven voorstellen. Het lichaam zwelt een beetje op door gasvorming door allerlei bacterien die het rottingsproces in gang zetten (de een z'n dood is de ander z'n brood zeg maar). Als je dus een lijk in een rivier gooit, doe je er verstandig aan om er een zware steen aan vast te maken, want door de gasvorming zal het gaan drijven (en dan ben je de sjaak...).

groet

PS: doe wat aan je spelkunsten

Reageer