stikken in bier
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Berichten: 647
stikken in bier
Stel je de volgende situatie voor:
een ruimte van zo'n 40m³;
4 personen zijn bezig bierflesjes te openen en uit te gieten, ieder heeft +- 4 min nodig om een bak (24 flesjes abdijbier) uit te gieten, dus één bak per minuut;
ventilatie zit bovenaan (CO² is zwaarder dan lucht, dat kan dus ophopen)
CO² komt vrij bij het openen (en het uitgieten) van het bier, mijn vragen zijn:
1. "hoeveel gas komt er vrij per flesje" ;
2. "hoe hoog moet de concentratie CO² oplopen op dodelijk te zijn;
3. "ga je eerder dood aan de CO², of een ander gas?
PS het is niet zo absurd als het eruit ziet
een ruimte van zo'n 40m³;
4 personen zijn bezig bierflesjes te openen en uit te gieten, ieder heeft +- 4 min nodig om een bak (24 flesjes abdijbier) uit te gieten, dus één bak per minuut;
ventilatie zit bovenaan (CO² is zwaarder dan lucht, dat kan dus ophopen)
CO² komt vrij bij het openen (en het uitgieten) van het bier, mijn vragen zijn:
1. "hoeveel gas komt er vrij per flesje" ;
2. "hoe hoog moet de concentratie CO² oplopen op dodelijk te zijn;
3. "ga je eerder dood aan de CO², of een ander gas?
PS het is niet zo absurd als het eruit ziet
???
- Berichten: 8.557
Re: stikken in bier
Deze vragen zijn zo triviaal dat er geen goed antwoord op te geven is. Je zou hiervoor moeten weten wat het drukverschil tussen het flesje en de buitenlucht (lucht in die kamer) is. Hieruit kan je dan weer halen wat het verschil in oplosbaarheid is van gassen. Dan kan je het zo omrekeken naar kratten bier.
Doordat je zegt dat er bovenaan afzuiging zit, dan ga je er van uit dat er luchtstroming is. Hierdoor wordt het CO2 ook weggezogen. Er vanuit gaande dat dit niet het geval is. Als je de concentratie koolstofdioxide bepaald waarbij mensen flauwvallen, dan heb je al genoeg. Daarna zullen ze namelijk verzuipen in het bier.
Doordat je zegt dat er bovenaan afzuiging zit, dan ga je er van uit dat er luchtstroming is. Hierdoor wordt het CO2 ook weggezogen. Er vanuit gaande dat dit niet het geval is. Als je de concentratie koolstofdioxide bepaald waarbij mensen flauwvallen, dan heb je al genoeg. Daarna zullen ze namelijk verzuipen in het bier.
"Meep meep meep." Beaker
- Pluimdrager
- Berichten: 7.933
Re: stikken in bier
Heet dat niet: drankmisbruik?........ Daarna zullen ze namelijk verzuipen in het bier.
- Berichten: 647
Re: stikken in bier
Een dimensieschatting (één milliliter, één liter) is al genoegDeze vragen zijn zo triviaal dat er geen goed antwoord op te geven is. Je zou hiervoor moeten weten wat het drukverschil tussen het flesje en de buitenlucht (lucht in die kamer) is. Hieruit kan je dan weer halen wat het verschil in oplosbaarheid is van gassen. Dan kan je het zo omrekeken naar kratten bier.
???
-
- Berichten: 11
Re: stikken in bier
een makkelijkere optie is misschien het verbranden van steenkool in de auto, net als wat die japanners vaak doen