Springen naar inhoud

stikken in bier


  • Log in om te kunnen reageren

#1

rodeo.be

    rodeo.be


  • >250 berichten
  • 647 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2005 - 17:38

Stel je de volgende situatie voor:

een ruimte van zo'n 40m³;
4 personen zijn bezig bierflesjes te openen en uit te gieten, ieder heeft +- 4 min nodig om een bak (24 flesjes abdijbier) uit te gieten, dus één bak per minuut;
ventilatie zit bovenaan (CO² is zwaarder dan lucht, dat kan dus ophopen)

CO² komt vrij bij het openen (en het uitgieten) van het bier, mijn vragen zijn:

1. "hoeveel gas komt er vrij per flesje" ;

2. "hoe hoog moet de concentratie CO² oplopen op dodelijk te zijn;

3. "ga je eerder dood aan de CO², of een ander gas?

PS het is niet zo absurd als het eruit ziet :wink:
???

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 september 2005 - 20:45

Deze vragen zijn zo triviaal dat er geen goed antwoord op te geven is. Je zou hiervoor moeten weten wat het drukverschil tussen het flesje en de buitenlucht (lucht in die kamer) is. Hieruit kan je dan weer halen wat het verschil in oplosbaarheid is van gassen. Dan kan je het zo omrekeken naar kratten bier.

Doordat je zegt dat er bovenaan afzuiging zit, dan ga je er van uit dat er luchtstroming is. Hierdoor wordt het CO2 ook weggezogen. Er vanuit gaande dat dit niet het geval is. Als je de concentratie koolstofdioxide bepaald waarbij mensen flauwvallen, dan heb je al genoeg. Daarna zullen ze namelijk verzuipen in het bier.
"Meep meep meep." Beaker

#3

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 30 september 2005 - 23:06

........ Daarna zullen ze namelijk verzuipen in het bier.

Heet dat niet: drankmisbruik? :shock:

#4

rodeo.be

    rodeo.be


  • >250 berichten
  • 647 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2005 - 08:59

Deze vragen zijn zo triviaal dat er geen goed antwoord op te geven is. Je zou hiervoor moeten weten wat het drukverschil tussen het flesje en de buitenlucht (lucht in die kamer) is. Hieruit kan je dan weer halen wat het verschil in oplosbaarheid is van gassen. Dan kan je het zo omrekeken naar kratten bier.

Een dimensieschatting (één milliliter, één liter) is al genoeg
???

#5

stipmook

    stipmook


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2005 - 13:05

een makkelijkere optie is misschien het verbranden van steenkool in de auto, net als wat die japanners vaak doen :shock:





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures