Melkschuim

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3

Melkschuim

Kan er iemand uitleggen hoe het komt dat men melk kan opschuimen en waarom je volgens de een beter magere melk neemt en volgens de andere beter volle melk?

Berichten: 49

Re: Melkschuim

wat bedoel je precies? ik begrijp de vraag niet helemaal.

op Wikipedia kan je vinden dat schuim een mengeling is van gasbelletjes in vloeistof, maar of je er iets mee bent weet ik niet.
Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. - Albert Einstein

Berichten: 141

Re: Melkschuim

Kan er iemand uitleggen hoe het komt dat men melk kan opschuimen en waarom je volgens de een beter magere melk neemt en volgens de andere beter volle melk?
Dat is eigenlijk een mengsel van melk en zuurstof.

Volle melk kan je beter nemen voor de smaak, niet voor het schuim.

Gebruikersavatar
Berichten: 10.564

Re: Melkschuim

Volgens deze bron zijn het de eiwitten in melk die voor de stabilisatie van de schuimlaag zorgen. De vetten in melk verstoren dit proces.

Dat klinkt niet onaannemelijk.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Reageer