Springen naar inhoud

Karamel formule.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

liamgek

    liamgek


  • >250 berichten
  • 328 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2012 - 19:07

Hey allemaal.

Ik ben een echte scheikundefanaticus.
Ik zoek graag zelf dingen uit maar soms kom ik er niet helemaal uit.
Nou wil ik dus weten wat de formule is voor karamel.
Nu denk ik zelf dat het een oxidatie is aangezien ik er geen andere stof bij hoef te gooien, maar het kan ook reageren met stikstof uit de lucht maar daar ga ik maar niet van uit.
We nemen dan suiker en als je dat verhit reageert het met zuurstof tot karamel.
Nu heb ik laatst geleerd dat je bij een oxidatie proces het makkelijk zelf kan bepalen.
Suiker + zuurstof ---> karamel.
de reactieformule:
C12H22O11 + 02 --> CO2 + H2O + O2?
Daar kwam ik dus al vast te zitten: Hoe bind zuurstof met zuurstof, aangezien ozon giftig is kan het geen ozon worden want je kan karamel eten.
Ook vroeg ik me af of karamel dus een mengsel was van kooldioxide water en zuurstof is?
Ik heb al een tijdje gegoogled maar kan nergens karamelformule vinden.
Kan iemand me verder op weg helpen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 januari 2012 - 20:05

Karamel ontstaat niet door sucrose met zuurstof te laten reageren, maar ontleedt door toevoeging van warmte. Het sucrose-molecuul splitst zich in fructose en glucose. Vervolgens gaan deze twee reageren tot aromaten. Het schijnt allemaal een ingewikkeld proces te zijn, dat nog niet helemaal goed wordt begrepen.

Caramelization of sucrose starts with the melting of the sugar at high temperatures (see below) followed by foaming (boiling). Sucrose first decomposes into glucose and fructose. This is followed by a condensation step, in which the individual sugars lose water and react with each other. Hundreds of new aromatic compounds are formed having a range of complex flavors.

In the case of the caramelization of sucrose three main product groups are formed: a dehydration product, caramelan C12H18O9; and two polymers, carmelen C36H50O25 and caramelin The average molecular formula for caramelin C125H188O80.

Caramelization Products:

2C12H22O11 = 4H20 C24H36O18 Caramelan
3C12H22O11 = 8H20 C36H50O25 Caramelen
Continued heating yields caramelin C125H188O80

Meer info hier: http://www.scienceof...amelization.htm
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures