[scheikunde] Over eten koken
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
- Berichten: 1
[scheikunde] Over eten koken
Hallo allemaal!
Wij hebben deze week op school prestatieweek, en we moeten ons verdiepen in de scheikunde van eten koken. Er is over dit onderwerp op ons niveau weinig te vinden (5VWO). Kan iemand ons helpen. Dit zijn de dingen waar we tot nu toe tegenaan lopen:
Wat gebeurt er bij het koken met de vetten, eiwitten, koolhydraten, celwanden, bindweefsel, vitamines, mineralen.
Waardoor is de kooktijd van verschillende voedingsmiddelen zo verschillend?
Welke scheikundige reacties verlopen er tijdens het eten koken (hierbij moet diepgaande theorie )
Weet iemand hier misschien ook leuke proefjes bij?
Greetz ONS!
Wij hebben deze week op school prestatieweek, en we moeten ons verdiepen in de scheikunde van eten koken. Er is over dit onderwerp op ons niveau weinig te vinden (5VWO). Kan iemand ons helpen. Dit zijn de dingen waar we tot nu toe tegenaan lopen:
Wat gebeurt er bij het koken met de vetten, eiwitten, koolhydraten, celwanden, bindweefsel, vitamines, mineralen.
Waardoor is de kooktijd van verschillende voedingsmiddelen zo verschillend?
Welke scheikundige reacties verlopen er tijdens het eten koken (hierbij moet diepgaande theorie )
Weet iemand hier misschien ook leuke proefjes bij?
Greetz ONS!
-luctor et emergo-
-
- Berichten: 311
Re: [scheikunde] Over eten koken
Op Discovery Channel was wel eens het programma 'Kitchen Chemistry'. Dat heeft ook genoeg niveau voor 5 VWO. Maar of ze het nu nog uitzenden?
- Berichten: 851
Re: [scheikunde] Over eten koken
Jurn [WSF - Technicus]
It is better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt -- Abraham Lincoln
Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together.... - Carl Zwanzig
It is better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt -- Abraham Lincoln
Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together.... - Carl Zwanzig
-
- Berichten: 4
Re: [scheikunde] Over eten koken
te laat, maar wellicht toch interessant om te lezen:
http://www.discoverychannel.co.uk/kitchen/index.htm
http://www.discoverychannel.co.uk/kitchen/index.htm