opleiding

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 9

opleiding

Hallo

ik ben nu eerste jaar HBO student op de opleiding chemie. Nu kan als ik mun propedeuse haal naar de universiteit als ik wil. Ik ben op scheikundig gebied vooral geïntresseert in vitamines, mineralen, aminozuren en dat soort dingen en welk effect dat heeft op het menselijk lichaam enzo (bijv. preparaten voor sporters enzo). Hier zou ik dus ook mun studie graag op willen richten. Nu is mun vraag dus welke opleiding zou ik dan het beste kunnen doen? Heb zelf al gekeken naar een paar opleidingen maar vind toch moeilijk nou echt een idee te krijgen hoe en wat.

Heb nu wat informatie opgescharrelt over Biomedische wetenschappen(ook brochures aangevraagd), maar misschien is het ook goed als ik gewoon op deze opleiding blijf, voor het 3e jaar moet ik toch gaan kiezen of ik de kant van life science op wil(waarschijnlijk dan) of de analytische chemie. Of zou ik bijv. beter een andere opleiding kunnen kiezen (biologie?)

Kan iemand zeggen wat het meeste in de buurt komt van wat ik vooral zou willen?

Gebruikersavatar
Berichten: 292

Re: opleiding

Dan zou je voor biochemie moeten kiezen. Hier in grunn kan in het 3e jaar van de HBO opleiding chemie, voor biochemie gekozen worden. Na het behalen van je P op HBO-niveau is het af te raden om meteen naar de universiteit te gaan.
4e-jaars Life, Science & Technology: Chemie

Berichten: 37

Re: opleiding

je hebt ook opleidingen voor voedingsadviseurs aangezien je intesses

Berichten: 10

Re: opleiding

Of bijvoorbeeld Human nutrition and Health in Wageningen. Gericht op voeding en gezondheid, bijvoorbeeld dan de fysiologische specialisatie

Berichten: 9

Re: opleiding

Bedankt voor jullie reacties Afbeelding

ik zal nog eens goed rondkijken....

Berichten: 125

Re: opleiding

Misschien zou je ook eerst een cursus Nederlands kunnen volgen...

Reageer