Stabiliteit aminozuur oplossingen
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Berichten: 91
Stabiliteit aminozuur oplossingen
Hallo,
Ik heb een aantal aminozuren los van elkaar in water opgelost. Ik heb alleen geen flauw idee wat de houdbaarheid van deze oplossingen is?
De oplossingen worden koel en in het donker bewaard.
Alvast bedankt,
Jeroen.
Ik heb een aantal aminozuren los van elkaar in water opgelost. Ik heb alleen geen flauw idee wat de houdbaarheid van deze oplossingen is?
De oplossingen worden koel en in het donker bewaard.
Alvast bedankt,
Jeroen.
What we do in life echoes in eternity
- Berichten: 6.853
Re: Stabiliteit aminozuur oplossingen
Waartegen moeten ze stabiel zijn? Chemisch zal er niet zomaar iets gebeuren, maar misschien dat er wel micro-organismen zijn die de oplossingen ontdekken als voedingsbron!
- Berichten: 91
Re: Stabiliteit aminozuur oplossingen
Tegen micro-organismen bijvoorbeeld Ik heb de oplossingen vrijdag gemaakt (in FZ :0.9% NaCl/H2o) en wil ze dinsdag of woensdag weer gebruiken.
Ik heb wel eens mee gemaakt dat bepaalde oplossingen hun stabiliteit snel verliezen zoals een oplossing ascorbinezuur (lichtgevoelig)
Jeroen.
Ik heb wel eens mee gemaakt dat bepaalde oplossingen hun stabiliteit snel verliezen zoals een oplossing ascorbinezuur (lichtgevoelig)
Jeroen.
What we do in life echoes in eternity
- Berichten: 4.771
Re: Stabiliteit aminozuur oplossingen
Ik denk dat lichtgevoeligheid wel meevalt. Voor de zekerheid kun je bruin of groen glas gebruiken.
Conservering tegen microbiologische activiteit kun je op verschillende manieren doen. In jouw geval zou ik koelen: diepvriezen is zeer effectief, maar laat dan wel ruimte onder de dop !!).
Andere conserveringen maken gebruik van toevoegingen; misschien voor dit geval niet wenselijk.
Conservering tegen microbiologische activiteit kun je op verschillende manieren doen. In jouw geval zou ik koelen: diepvriezen is zeer effectief, maar laat dan wel ruimte onder de dop !!).
Andere conserveringen maken gebruik van toevoegingen; misschien voor dit geval niet wenselijk.