Springen naar inhoud

Eiwitten isoleren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorieke

    Jorieke


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 februari 2007 - 09:38

Beste mensen

Ik ben bezig met een opdracht voor het vak eiwitzuivering. Ik weet dat ik hier niet echt goed op de plaats ben met deze vraag maar misschien dat jullie mij toch kunnen helpen met een stapje in de goeie richting.
Ik moet een artikel vinden die bij voorkeur gaat over een goed te isoleren eiwit uit commercieel verkrijgbaar uitgangsmateriaal of uit weefsel van een slachthuis.
Waar ik al wel achter ben gekomen is dat de meeste artikelen die een goede omschrijving geven stammen vanuit de jaren 1975-1985.

Weten jullie waar ik zulke artikelen kan vinden want de meeste zijn niet gratis.

groetjes Jorieke

Veranderd door klieniemienie, 06 februari 2007 - 09:48


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 februari 2007 - 11:41

Je kan ook boeken raadplegen.
Biochemische werkwijzen is een Nederlands boek met veel hoofdstukken over eiwit zuivering.
Artikellen zijn meestal zeer specifiek en vaak niet gratis beschikbaar.

Ik heb vorig jaar gepoogd om HRP (Horse Radish Peroxidase) te zuiveren uit mierikswortel. Best een leuk onderwerp, hierover valt wel het een en ander te vinden op internet.

#3

Jorieke

    Jorieke


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 februari 2007 - 12:09

Beste Roy,

Bedankt voor de informatie, het boekje biochemische werkwijzen heb ik inderdaad er al bijgenomen vanaf het begin.
Ik zal me eens op jouw eiwit concentreren.

Groetjes Jorieke





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures