Springen naar inhoud

Pectinase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mick_CF

    Mick_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 17:26

Heej,

Ik ben bezig met een taak voor school.
Heb een hele bespreking moeten maken van het enzym pectinase,
Ik kan alleen nergens vinden tot wat pectinase pectine afbreekt.
De reactievergelijking dus eigenlijk.
kan iemand mij helpen?

alvast bedankt.

x :oops:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Robin85

    Robin85


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 18:06

is alvast niet op de engelse wikipedia te vinden

#3

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 februari 2007 - 18:10

Het helpt misschien om te weten wat pectine is?

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 februari 2007 - 18:37

Volgens mij het witte in een sinaasappel? (schil) :oops:

#5

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 februari 2007 - 18:44

pectine op Wikipedia

#6

Mick_CF

    Mick_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 18:51

Heb al veel over pectine gelezen de laatste week :oops:
Wat ik erover heb kunnen vinden is dat het een polysacharide is en dat de zijtakken kunnen bestaan uit xylose, galactose en arabinose
maar dan weet je nog steeds niet wat de eindproducten zijn ...

#7

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 februari 2007 - 19:55

Volggens mij krijg je dan gewoon monosacharieden. Hetzelfde is bijvoorbeeld amylase dat hetzelfde doet voor zetmeel.

#8

Mick_CF

    Mick_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 20:56

Ja dat je monosachariden krijgt is normaal :oops:
maar het gaat erom welke, omdat je bij amylase, amylose afbreekt tot maltose en daarna door maltase maltose afbreekt tot 2glucose...
Maar dus niet tot een fructose en een glucose bv...
dan heb je een andere polysacharide...

#9

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 februari 2007 - 22:08

Pectinase is een term die voor de hele familie aan pectine-afbrekende eiwitten wordt gebruikt. Ik denk dat je niet zomaar een eenduidig antwoord zult kunnen vinden.

#10

Mick_CF

    Mick_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 22:10

Bedankt voor de tip :oops:
het zou dan ook vreemd zijn dat er nergens op internet een antwoord bestaat 8-[...

x

#11

IQ19

    IQ19


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 22:46

"Enzyme that degrades polygalacturonan by hydrolysis of the glycosidic bonds that link galacturonic acid residues. Important in fruit ripening and in fungal and bacterial attack on plants." (www.books.md)

dus: een pectinase 'knipt' de α(1,4)-binding: een monosaccharide blijft dus over. De verschillende soorten zijgroepen van de monosacchariden zullen door andere enzymen 'geknipt' worden.

#12

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 23:03

als ze bv tomaten vervoeren van een ander continent naar Europa ofzo, wordt pectinase "uitgeschakeld". "Knock-out" ook genaamd. Dit zorgt ervoor dat de tomaten niet verder rijpen...

zo ff by the way :oops:

#13

Robin85

    Robin85


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2007 - 14:33

allesins kan pectine gisten tot methanol. Dat is onder andere een van de gevaren van zelf alcohol stoken

#14

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 februari 2007 - 22:15

Huh? Pectine is zelf een methanol-ester. Simpele hydrolyse levert dus al methanol op, vergisting is niet nodig. En hydrolyse gebeurt ook als je een appel eet! Ik kan me wel voorstellen dat het illegaal stoken van methanol-bevattende drank de concentraties tot gevaarlijke hoogtes zou kunnen opstuwen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures