de chemische kant van melkproducten
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 1
de chemische kant van melkproducten
hallo!
Wij zijn Hyacint en Laure en wij kregen opdracht om de lln van ons lklas te informeren over de chemische kant van melkproducten. Maar wij hebben een probleem. We worden overrompelt met info op het internet. Ik hoop dat jullie ons de belangrijkste zakeen op een rijtje kunnen zetten.
mvg,
Laure en Hyacint
Wij zijn Hyacint en Laure en wij kregen opdracht om de lln van ons lklas te informeren over de chemische kant van melkproducten. Maar wij hebben een probleem. We worden overrompelt met info op het internet. Ik hoop dat jullie ons de belangrijkste zakeen op een rijtje kunnen zetten.
mvg,
Laure en Hyacint
-
- Berichten: 774
Re: de chemische kant van melkproducten
Hallo,
De chemische kant van melk(producten) is nogal vaag. Je kan allerhande proeven hier op uitvoeren, pH bepaling, eiwitbepaling, vetgehalte...
Deze resultaten zijn dan weer afhankelijk van de gebruikte melk: halfvolle, volle, geitenmelk...
Als jullie bepaalde proeven willen uitvoeren, laat het dan weten in deze topic, of omschrijf de precieze opdracht iets specifieker
De chemische kant van melk(producten) is nogal vaag. Je kan allerhande proeven hier op uitvoeren, pH bepaling, eiwitbepaling, vetgehalte...
Deze resultaten zijn dan weer afhankelijk van de gebruikte melk: halfvolle, volle, geitenmelk...
Als jullie bepaalde proeven willen uitvoeren, laat het dan weten in deze topic, of omschrijf de precieze opdracht iets specifieker
-
- Berichten: 385
Re: de chemische kant van melkproducten
Je kunt zelf ook al veel op een rijtje zetten door de ingredienten onder elkaar te zetten. Daarnaast kun je dan bijvoorbeeld aankruisen welk ingredient voor welke eigenschap zorgt. Daarbij is het handig om dan naar verdere info te verwijzen. Dit geheel kun je dan weer voor elke melksoort apart doen. Zo kun je de gevonden info ordenen. Wel wat werk, maar erg handig.
-
- Berichten: 274
Re: de chemische kant van melkproducten
Je zou wat kunnen vertellen over lactose wat in zuivelproducten voorkomt. En de lactose intolerantie, hoe dit word veroorzaakt.
-
- Berichten: 264
Re: de chemische kant van melkproducten
de "chemie" van het kaasmaken kun je ook wel wat over vinden, denk ik.
welk soort vetten?
welke vitaminen?
..
welk soort vetten?
welke vitaminen?
..