de chemische kant van melkproducten

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

de chemische kant van melkproducten

hallo!

Wij zijn Hyacint en Laure en wij kregen opdracht om de lln van ons lklas te informeren over de chemische kant van melkproducten. Maar wij hebben een probleem. We worden overrompelt met info op het internet. Ik hoop dat jullie ons de belangrijkste zakeen op een rijtje kunnen zetten.

mvg,

Laure en Hyacint Afbeelding

Berichten: 774

Re: de chemische kant van melkproducten

Hallo,

De chemische kant van melk(producten) is nogal vaag. Je kan allerhande proeven hier op uitvoeren, pH bepaling, eiwitbepaling, vetgehalte...

Deze resultaten zijn dan weer afhankelijk van de gebruikte melk: halfvolle, volle, geitenmelk...

Als jullie bepaalde proeven willen uitvoeren, laat het dan weten in deze topic, of omschrijf de precieze opdracht iets specifieker :oops:

Berichten: 385

Re: de chemische kant van melkproducten

Je kunt zelf ook al veel op een rijtje zetten door de ingredienten onder elkaar te zetten. Daarnaast kun je dan bijvoorbeeld aankruisen welk ingredient voor welke eigenschap zorgt. Daarbij is het handig om dan naar verdere info te verwijzen. Dit geheel kun je dan weer voor elke melksoort apart doen. Zo kun je de gevonden info ordenen. Wel wat werk, maar erg handig. :oops:

Berichten: 274

Re: de chemische kant van melkproducten

Je zou wat kunnen vertellen over lactose wat in zuivelproducten voorkomt. En de lactose intolerantie, hoe dit word veroorzaakt.

Berichten: 264

Re: de chemische kant van melkproducten

de "chemie" van het kaasmaken kun je ook wel wat over vinden, denk ik.

welk soort vetten?

welke vitaminen?

..

Reageer