Springen naar inhoud

Friet


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DirkThijsen

    DirkThijsen


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 september 2007 - 11:15

Hoe bepaalt men het vetgehalte van friet ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 september 2007 - 15:02

Soxhlet extractie of er zijn nog andere mogelijkheden.

#3

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 september 2007 - 22:24

Het vet aan friet is 'aangehecht', niet echt gebonden. Wij nemen altijd een deel van de friet in een erlenmeyer, voegen daar een hoeveelheid petroleumether (PE)toe (40 - 60), schudden eventueel op een schudmachine.
Dan het eluaat filtreren over natriumsulfaat in een bij 100 °C gedroogde bekerglas of kolf welke daarna leeg gewogen is, PE afdampen en kolf met vet weer wegen.
gewicht kolf met vet - gewicht kolf = gewicht vet. Delen door de hoeveelheid friet die in bewerking genomen is geeft het vetgehalte.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures