Springen naar inhoud

Friet


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DirkThijsen

    DirkThijsen


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 september 2007 - 11:15

Hoe bepaalt men het vetgehalte van friet ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 september 2007 - 15:02

Soxhlet extractie of er zijn nog andere mogelijkheden.

#3

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 september 2007 - 22:24

Het vet aan friet is 'aangehecht', niet echt gebonden. Wij nemen altijd een deel van de friet in een erlenmeyer, voegen daar een hoeveelheid petroleumether (PE)toe (40 - 60), schudden eventueel op een schudmachine.
Dan het eluaat filtreren over natriumsulfaat in een bij 100 įC gedroogde bekerglas of kolf welke daarna leeg gewogen is, PE afdampen en kolf met vet weer wegen.
gewicht kolf met vet - gewicht kolf = gewicht vet. Delen door de hoeveelheid friet die in bewerking genomen is geeft het vetgehalte.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures