Springen naar inhoud

Benzoaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

hunker

    hunker


  • 0 - 25 berichten
  • 23 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2007 - 10:42

Hallo,

Misschien niet echt een vraag voor het chemie-forum.
Maar, benzoaat heeft een conserveerende werking. Maar bij welke minimale concentratie benzoaat blijft benzoaat zijn conserverende werking behouden??
Weet iemand dat misschien??

Gr. Hunker

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

hunker

    hunker


  • 0 - 25 berichten
  • 23 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2007 - 08:19

Zelf al gevonden!!


Preferred preservative in Food and Beverages
The major application of sodium benzoate is as a food and beverage preservative, because it provides an effective combination of antimicrobial action, low cost and safety. Furthermore, Purox S has an excellent odor and taste profile. Common uses are in fruit juices and fruit salads, while it is also used in jellies, salad dressings, prepared salads, sauces and condiments, pickles, olives and especially diet soft drinks.

Application -> Maximum level (mg/kg or mg/l)

non-alcoholic flavored drinksdiet softdrinks -> 150
spirits with less than 15% alcohol by volume -> 200
low-sugar jams, jellies, marmalades, etc. -> 500
alcohol-free beer ->200
Sodium benzoate is FDA-approved and GRAS classified. It is registered in Europe as food additive number E211. Benzoic acid and other benzoates, such as potassium and calcium benzoate, have numbers E210, E212 and E213, respectively. The maximum levels in various applications according to European legislation are given above.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures