Inmaischen bij productieproces Jenever

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 28

Inmaischen bij productieproces Jenever

Dag iedereen,

Ik zit in het eerste jaar industrieel ingenieur en ik moet samen met andere medestudenten een werk maken rond jenever. Ik ben al een hele tijd informatie aan het verzamelen rond het onderwerp, maar telkens stoot ik op hetzelfde begrip dat ik niet begrijp: 'inmaischen'. Dit vindt plaats vooraleer men wil beginnen aan het eigenlijke maischen, waarbij de enzymen vrijkomen die zetmeel omzetten in suikers (ik vermoed moutsuiker of maltose).

Aangezien ik op internet heel veel verschillende beschrijvingen vind van het inmaischen en niet goed weet wat ik ermee moet doen, hoopte ik dat één van jullie me zou kunnen zeggen wat er bedoeld wordt met deze term en hoe het in zijn werk gaat.

Alvast bedankt!

Berichten: 915

Re: Inmaischen bij productieproces Jenever

Maïschen is het graan in warm water brengen, waar de enzymen werkzaam zullen worden om het zetmeel af te breken tot enkelvoudige suikers.

Reageer