zetmeel
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Moderator
- Berichten: 5.238
zetmeel
dames en heren
wie kan mij helpen.
ik heb een beetje moeite met het vinden van de oplossing op de vraag van welk zetmeel bevat de meeste amylose.
voor de bakkerswereld hebben we verschillende zetmelen beschikbaar. het is wel mogelijk pure amylose te kopen maar dan gaat de kostprijs omhoog.
enkele voorbeelden zijn:
native wheet
modified wheet
native corn
modified corn
native potato
modified potato
natvie pea
modified pea
standaard wordt wheet (tarwe) gebruikt.
heeft iemmand een idee van eventueel een ander zetmeel bron met desnoods meer amylose er in?
groeten
Barry
wie kan mij helpen.
ik heb een beetje moeite met het vinden van de oplossing op de vraag van welk zetmeel bevat de meeste amylose.
voor de bakkerswereld hebben we verschillende zetmelen beschikbaar. het is wel mogelijk pure amylose te kopen maar dan gaat de kostprijs omhoog.
enkele voorbeelden zijn:
native wheet
modified wheet
native corn
modified corn
native potato
modified potato
natvie pea
modified pea
standaard wordt wheet (tarwe) gebruikt.
heeft iemmand een idee van eventueel een ander zetmeel bron met desnoods meer amylose er in?
groeten
Barry
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 336
Re: zetmeel
Op deze site vind je een tabelletje met daarin de verhouding amylose/amylopectine voor iedere zetmeelbron. Mais bevat zowel het hoogste percentage zetmeel als het hoogste percentage amylose. Op je vraag of de natieve vorm beter is dan de gemodificeerde heb ik zo even geen antwoord...
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: zetmeel
modified of native heeft alleen invloed op koud of warm oplosbaarheid.
bedankt voor het tabelletje, hellaas niet de getallen die ik wilde zien.
bedankt voor het tabelletje, hellaas niet de getallen die ik wilde zien.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: zetmeel
sorry ik verwoorde me verkeerd. ik bedoelde dat de % amylose te laag zijn voor mijn wensen. ongeacht de bron.
evengoed bedankt voor je hulp
evengoed bedankt voor je hulp
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates