zetmeel

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

zetmeel

dames en heren

wie kan mij helpen.

ik heb een beetje moeite met het vinden van de oplossing op de vraag van welk zetmeel bevat de meeste amylose.

voor de bakkerswereld hebben we verschillende zetmelen beschikbaar. het is wel mogelijk pure amylose te kopen maar dan gaat de kostprijs omhoog.

enkele voorbeelden zijn:

native wheet

modified wheet

native corn

modified corn

native potato

modified potato

natvie pea

modified pea

standaard wordt wheet (tarwe) gebruikt.

heeft iemmand een idee van eventueel een ander zetmeel bron met desnoods meer amylose er in?

groeten

Barry
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Gebruikersavatar
Berichten: 336

Re: zetmeel

Op deze site vind je een tabelletje met daarin de verhouding amylose/amylopectine voor iedere zetmeelbron. Mais bevat zowel het hoogste percentage zetmeel als het hoogste percentage amylose. Op je vraag of de natieve vorm beter is dan de gemodificeerde heb ik zo even geen antwoord...

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: zetmeel

modified of native heeft alleen invloed op koud of warm oplosbaarheid.

bedankt voor het tabelletje, hellaas niet de getallen die ik wilde zien.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Gebruikersavatar
Berichten: 336

Re: zetmeel

Deze dan?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: zetmeel

sorry ik verwoorde me verkeerd. ik bedoelde dat de % amylose te laag zijn voor mijn wensen. ongeacht de bron.

evengoed bedankt voor je hulp
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Reageer