Springen naar inhoud

Gelfiltratie van 'wit van ei'


  • Log in om te kunnen reageren

#1

tomdvs

    tomdvs


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2008 - 11:38

Hallo daar

In het labo biochemie moeten wij de prote´nen uit 'het wit van een ei' scheiden en bepalen d.m.v. gelfiltratie en via een absorbantiespectrum.

Wij moeten hiervoor een werkschema opmaken;
Hierbij heb ik de volgende vraag:

Welke soorten prote´nen zitten in 'het wit v/e ei zitten', en aan welke golflengte absorberen zij het best?

De normale golfelnte voor een eiwit is 280 nm en de meting gebeurd in een kwarstcuvet...

Alvast bedankt
mvg
Tom

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lupardi

    Lupardi


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2008 - 14:38

Ik begrijp je vraag wel, maar ik vind eigenlijk dat het van een verkeerd uitgangspunt wordt gesteld. Je moet denken als een onderzoeker. Daar is deze opdracht ook voor bedacht, denk ik. Bedenk wat je met een gelfiltratie kunt uitvinden, en vervolgens wat je met een lichtspectrum zou kunnen uitvinden. Als je alles al vantevoren wilt weten kun je net zo goed zo'n proef niet doen, anderen hebben die immers al gedaan en de uitkomst kun je gewoon in een boek vinden. Alleen in de praktijk van het vak zal je zien dat jij degene zult zijn die het eerst iets gaat uitvinden, en daar is je opleiding ook op gericht. Dus ik zeg lekker niets. :D

#3

tomdvs

    tomdvs


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2008 - 17:31

Ok,
Bovenstaande is waar en kan ik mijn mening in terug vinden...
Aleen mijn docent niet, ik moet immers een werkschema maken waarin bovenstaande zaken moeten in voor komen...

Anders zou ik wel die proef wel al een onderzoeker kunnen oplossen...

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3328 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 maart 2008 - 17:45

ik ben van mening dat je het zelf zou moeten zoeken. alles vragen is wel makkelijk maar een goede onderzoeker hoeft niet alles te weten, als hij maar goed kan zoeken.

ik zal even rond gaan googlen/yahooen op eieiwitten of egg protein

wikipedia, food-info en fooddata zouden je waarscheinlijk kunnen helpen.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#5

tomdvs

    tomdvs


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 maart 2008 - 20:29

Antwoord 1:
Ovalbumine, (terug gevonden op chemieforum...)
Nu nog de golflengte vinden

alvast bedankt

#6

Lupardi

    Lupardi


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 maart 2008 - 17:34

[|:-)] Kan het toch niet laten, ik zeg twee woorden, en je moet zelf maar zien wat je ermee doet: "molgewicht" en "ijklijn"





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures