Springen naar inhoud

Atoomformule Bessenjenever


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Reneee

    Reneee


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 april 2008 - 12:53

Hallo allemaal,

Voor school heb ik de formule voor bessenjenever weten, wat zijn de bestanddelen en de formules?

Alvast bedankt!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

woelen

    woelen


  • >1k berichten
  • 3145 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 april 2008 - 12:58

De belangrijkste zijn alcohol, water en suiker. Daarnaast zitten er nog duizenden, zo niet tienduizenden andere, veelal zeer gecompliceerde, stoffen in, die het zijn kleur, geur en smaak geven. Je kunt er niet zomaar even een lijstje met formules van maken. Als dat zo zou zijn, dan zou de chemische industrie dit soort dranken eenvoudig en goedkoop na kunnen maken.

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 april 2008 - 13:15

als het je lukt moet je even met zweden bellen ;) :P

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 april 2008 - 16:51

Je kan misschien ook per smaak de esterverbindingen opzoeken.
bv perensmaak: benzylacetaat

enzovoort.

Kijk ook hier eventjes misschien:

http://nl.wikipedia..../Ester_(chemie)

#5

Isomo_CF

    Isomo_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2008 - 11:53

Veruit het belangrijkste ingredient in bessenjenever is diwaterstofmonoxide.
Van alle chemische producten zorgt dit product gemiddeld voor het hoogste aantal sterfgevallen per jaar.

P. [STKM]

#6

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 april 2008 - 13:33

die kennen we. www.dhmo.org meen ik

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#7

Ramoonus

    Ramoonus


  • >100 berichten
  • 223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 april 2008 - 16:14

Je kan misschien ook per smaak de esterverbindingen opzoeken.
bv perensmaak: benzylacetaat

enzovoort.

Kijk ook hier eventjes misschien:

http://nl.wikipedia..../Ester_(chemie)

ik dacht dat esters voor de geur zorgen

ook voor de smaak?

#8

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 april 2008 - 16:19

smaak is alleen zoet, zuur, zout en bitter (volgens de japanners ook msg) de rest is geur.

smaak stoffen bestaan niet, aroma¬īs en geurstoffen wel. (voeding techniesch gezien)

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#9

linolium

    linolium


  • >250 berichten
  • 292 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 april 2008 - 17:07

Bij welk van die 4 smaken breng je pikant in feite onder. Omdat deze soms als een aparte smaak wordt beschouwd als ik me niet vergis

#10

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 april 2008 - 18:07

Is pikant wel een speciefieke smaak...?

#11

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 april 2008 - 12:17

Pikant is geen smaak, de pikante beleving komt door de mishandeling van alle smaakpapillen van de tong

pikant is eigenlijk pijnsensoren die af gaan van de tong.

Intensity
Further information: Capsaicin, Scoville scale
The substances that gives chili peppers their intensity when ingested or applied topically are capsaicin (8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide) and several related chemicals, collectively called capsaicinoids. Capsaicin is the primary ingredient in pepper spray.

When consumed, capsaicinoids bind with pain receptors in the mouth and throat that are normally responsible for sensing heat. Once activated by the capsaicinoids, these receptors send a message to the brain that the person has consumed something hot. The brain responds to the burning sensation by raising the heart rate, increasing perspiration and releasing the body's natural painkilling chemical, endorphin.

The "heat" of chili peppers is measured in Scoville units (SHU). Bell peppers rank at 0 (SHU), New Mexico green chilis at about 1,500 SHU, jalape√Īos at 3,000-6,000 SHU, and habaneros at 300,000 SHU. The record for the hottest chili pepper was assigned by the Guinness Book of Records to the Naga Jolokia, measuring over 1,000,000 SHU. Pure capsaicin, which is a hydrophobic, colorless, odorless, crystalline to waxy solid at room temperature, measures 16,000,000 SHU.


voor het volledige artikel en de bron: Engelse Wikipedia

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#12

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2008 - 17:56

En aan die pikante smaak wen je na een tijd, wil dit dan eigenlijk zeggen dat je deze pijnsensoren in je tong stuk hebt gemaakt ?

#13

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 april 2008 - 18:53

nee maar dat je heb leren omgaan met die pijn. zie het als een soort eet sm :P

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#14

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2008 - 18:56

maar als je jezelf prikt met een naald, doet dit de 200ste keer toch nog altijd pijn.

#15

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 april 2008 - 19:21

Aan sommige pijnen raakt men gewend. Hoewel experts zeggen dat dat niet zo is bewijst pikantheid het. En waarom raken sommige mensen opgewonden van pijn?

Ikzelf kan pijn makkelijk onderdrukken door er een "energie" blokade omheen te gooien. Je moet ver gaan wil je mij onderuit krijgen. Maar lang niet iedereen kan dat.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures