keukenzout lost slecht op in alcohol
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 6
keukenzout lost slecht op in alcohol
Hallo,
Weet iemand waarom keukenzout slecht oplost in alcohol?
Alvast bedankt
Weet iemand waarom keukenzout slecht oplost in alcohol?
Alvast bedankt
-
- Berichten: 677
Re: keukenzout lost slecht op in alcohol
Keukenzout bestaat uit positief geladen natrium-ionen (Na+) en negatief geladen chloride ionen (Cl-) Tussen beiden is er uiteraard een grote aantrekkingskracht. Water is in staat om die krachten te verbreken, omdat water een zeer polaire vloeistof is. In water worden de Na+ en Cl- van elkaar geïsoleerd doordat er een groot aantal watermoleculen gaan tussen zitten.
Alcohol is veel minder polair, en is dus niet in staat om de krachten tussen Na+ en Cl- te verbreken.
Alcohol is veel minder polair, en is dus niet in staat om de krachten tussen Na+ en Cl- te verbreken.
-
- Berichten: 5
Re: keukenzout lost slecht op in alcohol
nice uitgelegd jooken, geen commentaar er verder op:P