zoute smaak laten verdwijnen
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 8
zoute smaak laten verdwijnen
hallo
kan iemand mij helpen met het oplossen van mijn probleem
ik ben aan het uitzoeken hoe je een zoute smaak weg kan halen maar het wil me nog niet
echt lukken ik heb zout in een glas water opgelost maar nu wil ik
die smaak weghalen wat kan ik doen zodat het wel vloeibaar blijft
alvast bedankt harold
kan iemand mij helpen met het oplossen van mijn probleem
ik ben aan het uitzoeken hoe je een zoute smaak weg kan halen maar het wil me nog niet
echt lukken ik heb zout in een glas water opgelost maar nu wil ik
die smaak weghalen wat kan ik doen zodat het wel vloeibaar blijft
alvast bedankt harold
- Berichten: 11.177
Re: zoute smaak laten verdwijnen
Een optie is het maskeren met bijvoorbeeld suiker. Misschien een idee om eens interpunctie in je posts te gebruiken zodat het wat leesbaarder wordt. Zinnen moet je overigens ook niet middenin afbreken met een harde enter.
Maar eenmaal opgelost zout raak je niet 1-2-3 kwijt. Je kan het ofwel verdunnen, ofwel indampen en het verkookte water weer laten neerslaan in een ander glas.
Maar eenmaal opgelost zout raak je niet 1-2-3 kwijt. Je kan het ofwel verdunnen, ofwel indampen en het verkookte water weer laten neerslaan in een ander glas.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: zoute smaak laten verdwijnen
suiker is het makkelijkste ja. azijn of citroenzuur kunnen ook maar geven weer een andere smaak er bij. In gerechten helpen zure producten als citroensap vaak het beste.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 794
Re: zoute smaak laten verdwijnen
Dat is al een eeuwenoud beproefd recept, koken met rauwe aardappelen, als de aardappelen gaar zijn, eruit halen en weggooien, de aardappelen nemen zout op.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: zoute smaak laten verdwijnen
en maken je gerecht meteen iets dikker
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
-
- Berichten: 1.816
Re: zoute smaak laten verdwijnen
Ik denk dat je je vraagstelling duidelijker moet maken
Wil je het zout verwijderen of wil je de zoute smaak maskeren?
Wil je het zout verwijderen of wil je de zoute smaak maskeren?
LiA
-
- Berichten: 915
Re: zoute smaak laten verdwijnen
Het zijn trouwens de chloride-ionen die de zoute smaak veroorzaken en niet zo zeer de natriumionen.
Neerslaan met zilverionen? (maar niet heus) - zo oerhollands
Neerslaan met zilverionen? (maar niet heus) - zo oerhollands