langzame veresthering
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 2
langzame veresthering
heyy
voor een project moeten we over een week een esther maken via de langzame methode.
(dus zonder azijnzuuranhydride)
nu is mijn vraag,
welke esther zoude jullie maken en via welk zuur moet dat dan eigelijk?
hier kwam ik namelijk niet uit, dus kom ik het hier maar vragen
groetjes
frenk
voor een project moeten we over een week een esther maken via de langzame methode.
(dus zonder azijnzuuranhydride)
nu is mijn vraag,
welke esther zoude jullie maken en via welk zuur moet dat dan eigelijk?
hier kwam ik namelijk niet uit, dus kom ik het hier maar vragen
groetjes
frenk
- Berichten: 11.177
Re: langzame veresthering
In ieder geval eentje die lekker ruikt, en de beginstoffen ook wel meevallen; dus niet met iets als boterzuur. Als je eens ester in het zoekveld intikt (niet esther; de typfout naar ether is vlug gemaakt en dat is een heel ander type stof), zul je vast en zeker een heel proevenschema tegenkomen
-
- Berichten: 1.816
Re: langzame veresthering
Je zou het azeotropisch kunnen doen. Water, benzeen en ethanol koken bij een lager kookpunt.
PS mijn Esther zal zeker anders ruiken dan jouw ester.
PS mijn Esther zal zeker anders ruiken dan jouw ester.
LiA
-
- Berichten: 2
Re: langzame veresthering
ik heb gezocht en heb gekozen voor "heerlijke wintergroenolie"
we zullen wel zien wat voor heerlijk geurtje eruit komt.
bedankt voor de hulp
we zullen wel zien wat voor heerlijk geurtje eruit komt.
bedankt voor de hulp
-
- Berichten: 3.145
Re: langzame veresthering
Wintergroen heeft een heel erg sterke geur. Ik vind het trouwens niet lekker, ik associeer het met slechte goedkope WC-"verfrisser". Het is wel gemakkelijk te maken.
Een andere, die gemakkelijk te maken is, is ethyl acetaat. Zelfs een mix van azijn en athanol in matig geconcentreerd zwavelzuur ruikt na een dag staan al naar ethylacetaat.
Een andere, die gemakkelijk te maken is, is ethyl acetaat. Zelfs een mix van azijn en athanol in matig geconcentreerd zwavelzuur ruikt na een dag staan al naar ethylacetaat.