Buffer maken
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 16
Buffer maken
Hallo,
Ik heb geen idee in welk forum dit geplaatst moet worden, maar het volgende:
Ik heb de volgende buffer nodig:
0,5 M glycine-NaOH buffer met een pH van 8,9.
Ik heb geen ervaring met het maken van buffers, dus ik zou het op prijs stellen dat iemand me hierbij wil helpen.
Alvast bedankt!
Ik heb geen idee in welk forum dit geplaatst moet worden, maar het volgende:
Ik heb de volgende buffer nodig:
0,5 M glycine-NaOH buffer met een pH van 8,9.
Ik heb geen ervaring met het maken van buffers, dus ik zou het op prijs stellen dat iemand me hierbij wil helpen.
Alvast bedankt!
- Berichten: 4.771
Re: Buffer maken
Je geeft zelf al 0,5 M glycine aan. Dat mag toch ook wel 0,49 M zijn?
Ik zou een oplossing maken van 0,5 M glycine, een pH-electrode erin zetten en dan onder roeren een NaOH-oplossing (vrij geconcentreerd, bijv. 4 M) toedruppelen tot pH 8,9.
Ik zou een oplossing maken van 0,5 M glycine, een pH-electrode erin zetten en dan onder roeren een NaOH-oplossing (vrij geconcentreerd, bijv. 4 M) toedruppelen tot pH 8,9.
- Berichten: 204
Re: Buffer maken
De volgende link heb ik gevonden http://microscopy.berkeley.edu/Resources/i...on/buffers.html
Glycine heeft een moleculaire massa van 75,07 (lost goed op in water)
NaOH heeft een moleculaire massa van 40
Misschien kan je er nu iets van maken??
Glycine heeft een moleculaire massa van 75,07 (lost goed op in water)
NaOH heeft een moleculaire massa van 40
Misschien kan je er nu iets van maken??
-
- Berichten: 16
Re: Buffer maken
Jep, nu moet het wel lukken.
Ik heb het heeeel vroeger ooit ook wel eens gehad, maar het is weggezakt haha.
Bedankt in ieder geval!
Ik heb het heeeel vroeger ooit ook wel eens gehad, maar het is weggezakt haha.
Bedankt in ieder geval!