Koken van amonia 25%

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 5

Koken van amonia 25%

Als ik 25% NH4OH (ammonia 25%) aan de kook breng in een gesloten vat, wat gebeurt er dan?

Het ammonia kookpunt atm. is 38ºC

Het water kookt atm. bij 100ºC

Wat gebeurt er met de verbinding als het onder druk staat, zal het ammoniak uitdampen en bij welke temperatuur?

De temperatuur zal wel hoger liggen dan het normale kookpunt, vanwegen dat het onder druk staat.

Heeft iemand een PT-diagram voor NH4OH?

De reden van de vraag is voor een prive werkstuk over een kringloop instalatie.(NIET voor school)

Alvast bedankt.

Berichten: 5

Re: Koken van amonia 25%

Is er echt niemand die een antwoord heeft?

Berichten: 2.337

Re: Koken van amonia 25%

Al je ammoniak zal verdampen, maar dat heeft natuurlijk met je vat ook wel te maken. Het hangt af van de druk maar het evenwicht zal naar rechts liggen.

Hier is een PT diagram, Het is de donkerblauwe lijn. R-717

http://www.engineeringtoolbox.com/docs/doc...gerants-kpa.png

Berichten: 5

Re: Koken van amonia 25%

Hoi chemaniac,

Bedankt voor je reactie.

Over wat je zegt had ik al een vermoede, de verdampings temperatuur komt hoger te liggen bij een hogere druk.

Berichten: 2.337

Re: Koken van amonia 25%

Ja, maar je zit altijd met een evenwicht. Er is constant ammoniak die verdampt en ammoniak die terug in oplossing gaat.

Hier ga je zeker wat aan hebben.

http://encyclopedia.airliquide.com/encyclo...=1&LanguageID=7

Berichten: 5

Re: Koken van amonia 25%

In theorie zal door het ammonia te verwarmen er ammoniak ontstaan. Met een bepaalde druk en warmte inhoud.

Door deze weer af te koelen, op te lossen in water en weer terug te voeren naar de verdamper zou het mogelijk moeten zijn om een kringloop te verkrijgen.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Koken van amonia 25%

Als je een gesloten vat met een mengsel hebt, dan zal zich een evenwicht instellen waarbij bij elke temperatuur een bepaald deel van het ammoniak zich in de gasfase bevindt en een bepaald deel van het water zich in de gasfase bevindt. De druk zal varieren met de temperatuur.

Heel veel eigenschappen van ammoniak/watermengsels zijn te vinden in:

http://www.mrc-eng.com/Downloads/NH3&H2O%2...s%20English.pdf

Berichten: 5

Re: Koken van amonia 25%

Maar als je gas door een turbine wilt voeren en daarna weer op laat nemen door afgekoelt water. Wordt er een ander evenwicht verkregen.

En met het document dat je hebt gelinkt kom ik een hele stap verder. Dat was eigenlijk ook de informatie waar ik al een tijdje naar opzoek was.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Koken van amonia 25%

De situatie die je beschrijft met die turbine is niet in evenwicht. Thermodynamica van systemen die niet in evenwicht zijn ("irreversibele thermodynamica") is niet eenvoudig....

Reageer