stikstof

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 26

stikstof

Mag je stellen dat in zuurstofrijkwater de totale N-concentratie over een periode van 2 weken bij bewaring in een frigo gelijk zal blijven? (ervanuit gaand dat er geen ammoniumstikstof in aanwezig is) Want nitriet zal nitraat worden, maar verder zullen er toch weinig wijzigingen optreden, waardoor de som aan org. N, nitraat- en nitrietN gelijk zullen blijven. Of niet?

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: stikstof

Hier is een conserveringsnorm voor: NEN-EN-ISO 5667-3. Dit normvoorschrift geeft voor een groot aantal verbindingen een maximale houdbaarheidstijd bij in het voorschrift aangegeven bewaarcondities.

Je mag ervan uitgaan dat na twee weken in de koelkast de totale concentratie aan N nog gelijk is, mits het flesje of potje goed is afgesloten. Nóg beter is bewaren in de vriezer en, als je het er uithaalt, in de KOELKAST bewaren tot het HELEMAAL ontdooid is (de clou is dat het zo langzaam mogelijk moet ontdooien).

Wellicht niet ter zake doend: de zuurstofgas-concentratie blijft in die bewaartijd absoluut niet gelijk, die zal afnemen.

Reageer