Sensoren in voedingsmiddelen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 2

Sensoren in voedingsmiddelen

Ik ben opzoek naar sensoren die chemische stoffen, die bij het bederfproces van voedingsmiddelen vrijkomen, kunnen detecteren. Ik zat zelf te denken aan stoffen als alcohol en melkzuur die ontstaan bij reacties van bacteriën en schimmels. Zijn er nog meer stoffen die vrijkomen bij het bederfproces?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: Sensoren in voedingsmiddelen

een boter geur wijst op groei van bederf media, e-coli groei geeft een hele specifieke geur die aan feces doet denken. waterstof sulfiede is ook een leuke indicator tot bederf.

slijmvorming, uitbundig gehydroliseerde eiwitten, etc etc

geen stof maar fruitvliegjes in huis duid vaak aan dat er een stuk fruit beschimmeld is

er zijn veel bederf indicatoren.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 2

Re: Sensoren in voedingsmiddelen

Hoeveel alcohol ontstaat er tijdens het bederfproces van vruchtensap?

Waar kan ik dat vinden/berekenen?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: Sensoren in voedingsmiddelen

hoeveel alcohol er ontstaat hangt van zoveel dingen af. temperatuur, kiemgetal gisten, kiemgetal andere mo's, soort gist, aan/afwezigheid van zuurstof, hoeveelheid (vergistbaar) suiker, etc etc

wat het zal worden kan ik zo niet zeggen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Reageer