Springen naar inhoud

Witte Wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Arian Schouten

    Arian Schouten


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 april 2010 - 09:36

Beste mensen,

voor een opdracht ben ik bezig met het kwantitatief bepalen van het sulfietgehalte in witte wijn. Tijdens deze bepaling viel mij op dat, na toevoeging van natronloog aan de witte wijn, de oplossing meer geel kleurde.
Kan iemand mij vertellen wat hier gebeurd kan zijn?

Groet en alvast bedankt,

Arian

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 12 april 2010 - 09:51

Wijn is van huis uit zuur, loog erbij en het gaat naar alkalisch.
En dan ken je het begrip indicator nog.

Dit zou genoeg moeten zijn om de vraag te beantwoorden. ;)

#3

Arian Schouten

    Arian Schouten


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 april 2010 - 11:47

Kun je misschien wat specifieker zijn, Gerard?

Wat gebeurt er in de oplossing dat deze zo duidelijk geel kleurt?

Veranderd door Arian Schouten, 12 april 2010 - 12:09


#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 12 april 2010 - 12:30

Er zitten (kleur)stoffen in die als een indicator van kleur veranderen.

Kijk eens op deze link: http://info.wijn.org...32?OpenDocument

De zuurtegraad is ook van invloed op de kleur (op de antocyaninen). Dat is te zien wanneer je azijn op de rode kool doet

Bron: http://shop.wijn.org...125702800780C06

#5

Arian Schouten

    Arian Schouten


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 april 2010 - 13:52

Dank Gerard, ik weet voldoende!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures