conserveren
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 10
conserveren
Hi een hele goede moren van mijn kan
Wie kan me helpen, door te vertellen hoe sopropo wordt conserveerd?
En wat voor invloed suiker heeft op het conserveren van pompoen
Gr,
Sneha
Wie kan me helpen, door te vertellen hoe sopropo wordt conserveerd?
En wat voor invloed suiker heeft op het conserveren van pompoen
Gr,
Sneha
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: conserveren
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo kan je verder helpen.
Blijkbaar wordt het geweekt in zout water en gekookt. Dus feitelijk pasteurisren en eventueel inleggen in zuur.
De invloed van suiker is voornamelijk de aw omlaag halen
Blijkbaar wordt het geweekt in zout water en gekookt. Dus feitelijk pasteurisren en eventueel inleggen in zuur.
De invloed van suiker is voornamelijk de aw omlaag halen
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: conserveren
aw staat voor wateractiviteit. eigenlijk een maat om aan te geven hoeveel water in een product aanwezig is en niet gebonden aan stoffen als glycerol, zouten, etc.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aw-waarde en de engelse versie kunnen je misschien verder helpen
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aw-waarde en de engelse versie kunnen je misschien verder helpen
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates