Als praktische opdracht heb ik op school een sulfietbepaling van wijn gedaan. Deze opdracht is veel op het internet te vinden, en zo ook op dit forum:
http://www.chemieforum.nl/forum/index.php?showtopic=15029
maar nu heb ik nog een vraag.
Met loog wordt het sulfiet losgemaakt, maar waarom wordt er aangezuurd? Dat is mij nog niet helemaal duidelijk,
OnhandigeScholier
Laatste berichten
- 17:35 wig 13
- 17:32 Gravity and gravitation 7
- 17:12 Engels 1
- 16:46 Aardlek-schakelaar 10
- 16:22 Twee neutronen
- 21:37 speciale rel. theorie 12
- 21:22 [scheikunde] vraag Chemie - wat is de oplossing? 11
- 26 apr Programmeren met vectoren 6
- 26 apr Straatklok loopt 5 minuten voor 12
- 25 apr Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 10
- 25 apr Vogels in de stad zijn goede klussers 2
- 25 apr Rood laserlicht 3
- 25 apr Herleiden afmetingen vanaf een foto 21
- 25 apr [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 3
- 25 apr do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 25 apr geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 25 apr [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 25 apr 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas