Master na hlo

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 220

Master na hlo

Beste mensen,

Op dit moment doe ik hlo analytische chemie en ben ik bijna afgestudeerd. Nu ben ik mij aan het orienteren op wat ik na mijn afstuderen wil gaan doen. Wil ik gaan werken of wil ik doorstuderen.

Nou zit ik te denken aan de master analytische chemie maar heb ik hier een aantal vragen over.

1) waar is de master analytische chemie allemaal tevolgen behalve de vrije universiteit amsterdam?

2) Hoe zit het rooster in elkaar? Is er veel praktijk of voornamelijk theorie? En hoeveel lesuren heb je gemiddeld per week?

3) Aan het VU in amsterdam is het mogelijk de master analytische chemie in deeltijd te doen kan iemand mij wat vertellen over zijn ervaringen hiermee?

4) Het lijkt mij misschien leuk om ook iets met management te doen. Is er iets van een combinatie van chemie en management in de vorm van een master?

Ik hoop dat iemand mij wat meer kan vertellen die ervaring met een master heeft nadata hij hlo heeft gedaan.

Alvast bedankt.

Berichten: 164

Re: Master na hlo

Ik heb (nog) geen master gedaan (ben nu bezig met het hlo), maar ik heb me er wel wat op georiënteerd. bij de RU in Nijmegen kan je bij de master scheikunde de specialisatie analytische chemie kiezen, je kan dan ook een management variant doen.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.314

Re: Master na hlo

Ik heb zelf de master analytische chemie (toegepaste spectroscopie) gedaan aan de VU Amsterdam. Dat was in 2002-2003 en 2003-2004 (tweejarige master).

Toen werd er intensief samengewerkt met de UvA, ik geloof dat dat zelfs nog wel wat meer geworden is.

Het rooster betond toen uit veel praktijk als je kiest voor de onderzoeksmaster; dan ben je in totaal ongeveer 2/5 van de hele master sowieso bezig met onderzoeksstages.

Daarnaast heb je een serie verplichte vakken, en kun je uit een aanbod een stel vrije vakken kiezen. Dat zijn vrijwel altijd theorievakken.

Maar als je liever het management in wilt, kun je beter kiezen voor een andere master (chemie en management bestaat echt geloof ik, net zoals chemie in het onderwijs voor een lerarenopleiding waar ook pedagogiek wordt gegeven).

Mijn master was gewoon voltijds, dus over deeltijd kan ik niets zeggen...
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Berichten: 157

Re: Master na hlo

Ik heb wel wat ervaring met de deeltijd master. Ikzelf ben er na een half jaar mee gestopt, want het was echt niet te doen. Dus als je de keuze hebt om voltijd te gaan studeren, zou ik het doen.

Rede gestopt: Erg wisselende college tijden, terwijl ze zeiden dat alle colleges van 9-12 of van 2-5 uur waren op maandag of donderdag. Dit klopt dus niet. Had af en toe colleges 3 dagen in de week van 8 tot 5! Dat kan je dus echt niet combineren met je werk, of je moet 3 dagen in de week gaan werken. Maar dat was voor mij echt te weinig.

Verder verliep telefonisch of email contact erg moeizaam. Duurde soms meer dan een maand voordat je contact had.

Nou heb ik een aantal collega's die de opleiding ook volgen en er wat meer tevreden over zijn, maar die zijn al wel zo'n 4 jaar bezig (en nog steeds niet begonnen zijn met afstuderen, wat ook nog een jaar duurt), terwijl er officieel 3 jaar voor staat. Dus houdt er rekening mee dat de deeltijd variant erg lang duurt.

Berichten: 139

Re: Master na hlo

De RU heeft een vakgroep genaamd analytische chemie (prof. dr. L.M.C. Buijdens),

maar in praktijk zou deze afdeling beter de afdeling chemometrie heten.

Reageer