De gevolgen van het mannenoverschot in Azië

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 159

De gevolgen van het mannenoverschot in Azi

In veel Aziatische landen krijgen ouders liever zonen dan dochters. Sinds het mogelijk is het geslacht van een foetus vast te stellen, worden er in onder meer China en India op grote schaal abortussen uitgevoerd op ongeboren meisjes. Met als resultaat een groeiend mannenoverschot in deze landen.

De gevolgen hiervan kunnen catastrofaal zijn. Een eerste gevolg is, dat er binnenkort voor miljoenen jonge mannen geen vrouw beschikbaar zal zijn. Vooral laaggeschoolde mannen, die weinig populair zijn bij de vrouwen, zullen de pineut zijn. Er ontstaat dus een grote groep van miljoenen ongetrouwde, laagopgeleide mannen. Ze hebben geen aanzien en kunnen hun seksuele energie niet kwijt.

Het is algemeen bekend dat een belangrijk deel van de geweldsdelicten en misdaden in het algemeen op naam staat van ongetrouwde mannen zonder status. Waar zulke personen samentroepen, stijgt de kans op georganiseerde misdaad en terreur.

Staat China en andere Aziatische landen een golf van terreur, zedenmisdrijven en misdaad in het algemeen te wachten? Of is het een doemscenario en zal het allemaal zo'n vaart niet lopen?
Wij vergoeden nooit schade veroorzaakt of veregerd door wapens of tuigen die bestemd zijn om te ontploffen door wijziging van de structuur van de atoomkern.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.609

Re: De gevolgen van het mannenoverschot in Azi

Stormbeest schreef: di 09 apr 2013, 09:29Het is algemeen bekend dat een belangrijk deel van de geweldsdelicten en misdaden in het algemeen op naam staat van ongetrouwde mannen zonder status. Waar zulke personen samentroepen, stijgt de kans op georganiseerde misdaad en terreur.

Staat China en andere Aziatische landen een golf van terreur, zedenmisdrijven en misdaad in het algemeen te wachten? Of is het een doemscenario en zal het allemaal zo'n vaart niet lopen?
Let's talk numbers.

Het is niet omdat het grootste deel van de misdaden door alleenstaande mannen gedaan wordt, dat het grootste deel van de alleenstaande mannen misdadiger is. Gelet daarop, kun je een schatting geven hoe groot je "golf van terreur" gaat zijn? Weet je hoeveel procent van de alleenstaande mannen misdadig is, en hoeveel dat is bij de rest van de populatie?
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet

And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign

-Alanis Morisette-

Berichten: 12.262

Re: De gevolgen van het mannenoverschot in Azi

Tja, zou het zo'n vaart lopen? Ook hier in nederland hebben we honderdduizenden single mannen (en vrouwen) en lijkt het niet direct voor een golf van geweld te zorgen. Uiteraard is het hier wel wel vrij gebruikelijk dat die singles onderling wat aanrommelen zonder dat het direct als een relatie telt. ligt in sommige landen natuurlijk heel anders, maar of dat zo blijft is natuurlijk maar zeer de vraag.

Sowieso is het de vraag hoe lang de situatie van bruidsschatten, onwenselijkheid van dochters en dergelijke zal voortduren. Ergens vermoed ik dat emancipatie die probleem behoorlijk snel kan oplossen, en gezien de beschikbaarheid van internet en daarmee informatie over hoe de rest van de wereld het doet lijkt me er weinig reden tot somberheid.
Victory through technology

Berichten: 159

Re: De gevolgen van het mannenoverschot in Azi

Benm schreef: wo 10 apr 2013, 02:16
Tja, zou het zo'n vaart lopen? Ook hier in nederland hebben we honderdduizenden single mannen (en vrouwen) en lijkt het niet direct voor een golf van geweld te zorgen.
Wat de statistieken niet vertellen, is hoeveel van die single mannen bewust alleen zijn, en welke niet. Het zou gemakkelijk kunnen dat dat voor een groot deel van de Nederlandse singles een bewuste keuze is. Voor de meeste van de miljoenen single mannen in Azië zal dat echter géén bewuste keuze, maar tegen hun wil in zijn. En dus: frustraties, geen aanzien, geen uitlaatklep voor hun testosteren.

Ik heb zelf op school gezien dat in klassen met overwegend jongens er veel meer pesterijen en machogedrag voorkomen dan in klassen met een meisjesoverschot. Je ziet ook dat overal waar mannen samentroepen, de kans op geweld toeneemt. Bijvoorbeeld de rellen tussen voetbalsupporters.
Wij vergoeden nooit schade veroorzaakt of veregerd door wapens of tuigen die bestemd zijn om te ontploffen door wijziging van de structuur van de atoomkern.

Gebruikersavatar
Berichten: 10.564

Re: De gevolgen van het mannenoverschot in Azi

Stormbeest schreef: wo 10 apr 2013, 11:39
Wat de statistieken niet vertellen,
Hoe dan ook, jouw statistieken vertellen helemaal niets...

Er valt op zich best wat te zeggen voor deze hypothese, maar wees je er a.u.b. van bewust dat het dat is: een veronderstelling die je experimenteel zou moeten toetsen om er wetenschappelijk gezien iets zinvols over te zeggen (uiteraard na het doen van literatuuronderzoek over dit onderwerp, wie weet is het al eens onderzocht).

En maak ook niet de fout om 3 stappen tegelijk te zetten en per stap één enkele oorzaak en één enkel gevolg af te leiden. Er kunnen allerlei andere effecten zijn van een in verhouding groot aantal laagopgeleide alleenstaande mannen, waar je nu geen rekening mee houdt en die óók van invloed zijn op je veronderstelde uiteindelijke effect.

Of het allemaal hel en verdoemenis zal worden, daar valt verder niet zo veel zinnigs over te zeggen.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Reageer