Springen naar inhoud

Acetyleren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bleuken

    Bleuken


  • >250 berichten
  • 250 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 augustus 2013 - 13:21

Soms gaat men het initiator methionine knippen en vervolgens het daarop volgende aminozuur acetyleren. Waarom doet men dit acetyleren of waarom gebeurt dit?

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 augustus 2013 - 13:52

Dit is ook een gevolg van posttranslationele modificatie.

Door het toevoegen van kleine functionele groepen zoals acetyl, fosfaat en methylgroepen kan je de activiteit en reactiviteit van eiwitten aanzienlijk wijzigen.

Een heel typisch voorbeeld is de lysine acetylatie van histoneiwitten die een belangrijke regulatorische rol spelen bij regulatie van transcriptie.

Als je geïnteresseerd bent kan je eventueel eens door onderstaande artikels bladeren. [1], [2] (beide papers zijn gratis beschikbaar)
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures