Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 52
Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.
Hey hey!
Ik heb een klein probleempje, zuivelproducten zoals kaas yoghurt en bier kunnen bederven door bacteriën, daarover vind ik genoeg van op jullie forum!
Mijn probleem is nu: Ik moet weten welke bacteriën het pruductie proces van die zuivelproducten kunnen verstoren/bederven. Dus de bacteriën die invloed hebben op de prducten onder het maken en niet erna.
Kan iemand mij helpen?
Dankje!
Ik heb een klein probleempje, zuivelproducten zoals kaas yoghurt en bier kunnen bederven door bacteriën, daarover vind ik genoeg van op jullie forum!
Mijn probleem is nu: Ik moet weten welke bacteriën het pruductie proces van die zuivelproducten kunnen verstoren/bederven. Dus de bacteriën die invloed hebben op de prducten onder het maken en niet erna.
Kan iemand mij helpen?
Dankje!
- Berichten: 8.557
Re: Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.
"Meep meep meep." Beaker
-
- Berichten: 52
Re: Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.
Sorry klopt ja.. Vergissing.. Hoeveel bacteiren zijn er eigenlijk die het bereidingsproces kunnen verstoren?
Dankje!
Dankje!
- Berichten: 8.557
Re: Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.
Alle bacteriën kunnen het bereidingsproces (welk bereidingsproces bedoel je?) beïnvloeden zolang de concentratie van deze bacteriën maar hoog genoeg is.
"Meep meep meep." Beaker
- Berichten: 1.259
Re: Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.
Die vraag is veel te onduidelijk om een goed antwoord te geven. Inderdaad kunnen practisch alle bacterien, schimmels en gisten invloed uitoefenen op het productie proces. Ook het product is anders, als je karnemelk wilt maken heb je andere producteigenschappen als ouwe kaas.Plumbum schreef:Sorry klopt ja.. Vergissing.. Hoeveel bacteiren zijn er eigenlijk die het bereidingsproces kunnen verstoren?
Dankje!
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.