Vaccin

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 20

Vaccin

Een vrouw ontwikkelt een vaccin tegen het koepokkenvirus. ZE spuit hiermeeenkele gezonde mensen in. Hierna blijkt dat deze mensen zowel bestandzijn.worden tegen het koepokken virus en het humaanpokkenvirus. Ze worden ook niet ziek.

a Ze hebben dezelfde gasheer

b Ze hebben enkele oppervlakkige kenmerken gemeenschappelijk

c Ze zijn al van bij hun geboorte bestand tegen beide virussen

kan iemand me helpen met deze vraag

Gebruikersavatar
Berichten: 1.409

Re: Vaccin

Het humaan pokkenvirus en het koepokkenvirus zijn twee verschillende virussen. Het ziektebeeld van een mens die besmet is met het koepokkenvirus is veel minder dan mocht diezelfde persoon besmet zijn met het humaan pokkenvirus. Dus zijn het twee verschillende gastheren, en daarom al niet antwoord A.

Antwoord B: Wat bedoel je met ze? Bedoel je met ze de vrouwen of de virussen? Indien je met ze het humaan pokkenvirus en het koepokkenvirus bedoeld, dan is antwoord B juist. Uit het verre verleden weten we dat boerinnen die koeien molken, nooit besmet werden met het humaan pokkenvirus, omdat zij constant werden blootgesteld aan het koepokkenvirus. Deze virussen lijken op mekaar dus zijn de geproduceerde antistoffen (door blootstelling aan het koepokkenvirus) ook werkzaam tegen het humaan pokkenvirus.

Antwoord C: In de regel is het mogelijk, maar een vaccinatie tegen pokken is slechts 10 jaar geldig. Antwoord C is dus slechts mogelijk als en slechts als de personen jonger zijn dan 10 jaar.

Besluit: Zowel antwoord B als C is mogelijk, maar je moet wel naar de leeftijd van de personen vragen.
Its supercalifragilisticexpialidocious!

Gebruikersavatar
Berichten: 773

Re: Vaccin

Het wordt op prijs gesteld als je ipv alleen een vraag post ook vast erbij zegt wat je eigen gedachten hierover zijn, en waar je t niet meer snapt.
To boldly go where I`ve never been before



Be nice to nerds, chances are you`ll end up working for one

Reageer