Springen naar inhoud

koperkrullen


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 18 augustus 2005 - 18:14

Ik ben op zoek naar koperkrullen, koperwol of een koperen schuurspons.
Ik heb overal gezocht nergens te krijgen, wie weet waar je het kunt halen?
Koperkrullen die je vroeger bij scheikunde gebruikte weet ik ook niet te vinden.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

wim600008149

  wim600008149


 • >250 berichten
 • 575 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 augustus 2005 - 18:23

Koperkrullen zijn in feite metaalafval. In het grootbedrijf worden ze vaak verkocht om terug omgesmolten te worden tot standaard staven, buizen of profielen, zoals dit ook het geval met veel andere metalen, zoals bijvoorbeed aluminium.

Ik beschik af en toe over koperkrullen maar lang niet genoeg om wezenlijk iets mee te doen, omdat koper in mijn geval (zie m'n avatar) meestal gezaagd en gevijld wordt, hetgeen geen krullen opleverd. Waar je naar moet zoeken zijn koperverwerkende nijverheden die draai- en freeswerkzaamheden op dit metaal uitvoeren, en vriendelijk vragen af je af en toe eens langs mag komen om in hun afvalcontainertje te neuzen. Zoiets mag meestal en uit ervaring weet ik dat voor kleine hoeveelheden dikwijls niets wordt gevraagd.

Tweede mogelijkheid is eens contact op te nemen met een leerkracht scheikunde van het secundair onderwijs. Vermits deze scholen toch een voorraad fijnchemicaliŽn in hun chemielokaal hebben, hebben zij ongetwijfeld ook wel een lijstje van leveranciers voor zulke spullen. Bij ons in BelgiŽ heb je onder andere "VEL" en "MERCK Belgolabo".

#3

JanMeut

  JanMeut


 • >1k berichten
 • 2116 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 augustus 2005 - 19:22

En een derde mogelijkheid is eens te informeren bij www.hekserij.nl; op bestelling is meer te verkrijgen dan op de site wordt aangeboden.
β-Damascenon en maneschijn

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures