Gisting bij wafels

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 3

Gisting bij wafels

Wat doet gist bij het bakken van wafels?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.559

Re: Gisting bij wafels

Je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn. Om strikt antwoord te geven op je vraag, alle gist zal sterven als je een wafel bakt.
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 3

Re: Gisting bij wafels

Je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn. Om strikt antwoord te geven op je vraag, alle gist zal sterven als je een wafel bakt.
De ingredienten worden samen de gist gevoegd.

Wat gebeurt er tijdens het laten staan van het deeg (tijdens het rijzen)?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.559

Re: Gisting bij wafels

het beslag zal gisten. Waar ben je precies naar op zoek, welke details, wat heb je zelf al uitgezocht?

Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 3

Re: Gisting bij wafels

Wouter_Masselink schreef:het beslag zal gisten. Waar ben je precies naar op zoek, welke details, wat heb je zelf al uitgezocht?

Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?
Ik ben inderdaad op zoek naar de biochemische reactie.

Dit in kader van de lessen "techniek".

De leerlingen hebben de werking van het wafelijzer gezien.

De ingredienten om wafels te bakken.

Vandaag bakken we wafels, maar ik zou hen graag ook de biochemische reactie willen uitleggen.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Gisting bij wafels

Gewoon, vergisting. Waarom had je nog niet op wiki gekeken?

In het kort: suiker (glucose) wordt omgezet in koolstofdioxide en alcohol (ethanol). De belletje koolstofdioxide doen het deeg rijzen; maken het luchtig. Verder ontstaat er wat warmte.

(als je zuurstof toelaat zullen gisten vooral melkzuur maken)
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Reageer