Gisting bij wafels
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Berichten: 8.559
Re: Gisting bij wafels
Je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn. Om strikt antwoord te geven op je vraag, alle gist zal sterven als je een wafel bakt.
"Meep meep meep." Beaker
-
- Berichten: 3
Re: Gisting bij wafels
De ingredienten worden samen de gist gevoegd.Je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn. Om strikt antwoord te geven op je vraag, alle gist zal sterven als je een wafel bakt.
Wat gebeurt er tijdens het laten staan van het deeg (tijdens het rijzen)?
- Berichten: 8.559
Re: Gisting bij wafels
het beslag zal gisten. Waar ben je precies naar op zoek, welke details, wat heb je zelf al uitgezocht?
Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?
Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?
"Meep meep meep." Beaker
-
- Berichten: 3
Re: Gisting bij wafels
Ik ben inderdaad op zoek naar de biochemische reactie.Wouter_Masselink schreef:het beslag zal gisten. Waar ben je precies naar op zoek, welke details, wat heb je zelf al uitgezocht?
Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?
Dit in kader van de lessen "techniek".
De leerlingen hebben de werking van het wafelijzer gezien.
De ingredienten om wafels te bakken.
Vandaag bakken we wafels, maar ik zou hen graag ook de biochemische reactie willen uitleggen.
- Berichten: 4.220
Re: Gisting bij wafels
Gewoon, vergisting. Waarom had je nog niet op wiki gekeken?
In het kort: suiker (glucose) wordt omgezet in koolstofdioxide en alcohol (ethanol). De belletje koolstofdioxide doen het deeg rijzen; maken het luchtig. Verder ontstaat er wat warmte.
(als je zuurstof toelaat zullen gisten vooral melkzuur maken)
In het kort: suiker (glucose) wordt omgezet in koolstofdioxide en alcohol (ethanol). De belletje koolstofdioxide doen het deeg rijzen; maken het luchtig. Verder ontstaat er wat warmte.
(als je zuurstof toelaat zullen gisten vooral melkzuur maken)
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-