Melkschuim
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Berichten: 3
Melkschuim
Kan er iemand uitleggen hoe het komt dat men melk kan opschuimen en waarom je volgens de een beter magere melk neemt en volgens de andere beter volle melk?
-
- Berichten: 49
Re: Melkschuim
wat bedoel je precies? ik begrijp de vraag niet helemaal.
op Wikipedia kan je vinden dat schuim een mengeling is van gasbelletjes in vloeistof, maar of je er iets mee bent weet ik niet.
op Wikipedia kan je vinden dat schuim een mengeling is van gasbelletjes in vloeistof, maar of je er iets mee bent weet ik niet.
Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. - Albert Einstein
-
- Berichten: 141
Re: Melkschuim
Dat is eigenlijk een mengsel van melk en zuurstof.Kan er iemand uitleggen hoe het komt dat men melk kan opschuimen en waarom je volgens de een beter magere melk neemt en volgens de andere beter volle melk?
Volle melk kan je beter nemen voor de smaak, niet voor het schuim.
- Berichten: 10.564
Re: Melkschuim
Volgens deze bron zijn het de eiwitten in melk die voor de stabilisatie van de schuimlaag zorgen. De vetten in melk verstoren dit proces.
Dat klinkt niet onaannemelijk.
Dat klinkt niet onaannemelijk.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum