Citroensap ontzuren
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 1
Citroensap ontzuren
Hallo allemaal
Via deze weg wil ik jullie om mee te denken hoe ik de zuurbeleving van citroensap kan verminderen op een zo danige wijze dat ik het "ontzuurde" sap kan gebruiken op een likeur van te maken. (En het niet echt te hoeven verdunnen)
Ik heb iets gelezen over dat je calsiumoxide kan gebruiken op het zuur neer te slaan.
Ik weet niet of sap dat zo behandeld is nog te gebruiken is.
zijn er nog andere veilige manieren om te ontzuren. Voedingsmiddelen save natuurlijk
Jullie reacties worden op prijs gesteld.
Al vast bedankt.
Via deze weg wil ik jullie om mee te denken hoe ik de zuurbeleving van citroensap kan verminderen op een zo danige wijze dat ik het "ontzuurde" sap kan gebruiken op een likeur van te maken. (En het niet echt te hoeven verdunnen)
Ik heb iets gelezen over dat je calsiumoxide kan gebruiken op het zuur neer te slaan.
Ik weet niet of sap dat zo behandeld is nog te gebruiken is.
zijn er nog andere veilige manieren om te ontzuren. Voedingsmiddelen save natuurlijk
Jullie reacties worden op prijs gesteld.
Al vast bedankt.
-
- Berichten: 448
Re: Citroensap ontzuren
Het is niet calciumoxide maar calciumcarbonaat dat gebruikt wordt om zuur neer te slaan in levensmiddelen.