ijsazijnzuur toevoegen
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
ijsazijnzuur toevoegen
Hallo allemaal,
in het protocol van de voedingsbodem rogosa agar staat dat je ijsazijnzuur moet toevoegen. Waarom is dit?
link
zie Directions -> glacial acetic acid (=ijsazijnzuur )
Mvg,
Sonny
in het protocol van de voedingsbodem rogosa agar staat dat je ijsazijnzuur moet toevoegen. Waarom is dit?
link
zie Directions -> glacial acetic acid (=ijsazijnzuur )
Mvg,
Sonny
- Berichten: 4.771
Re: ijsazijnzuur toevoegen
Ik denk dat het nodig is om de pH op 5,4 te brengen. In de 'Description' staat:
Voor de zekerheid (want zo kan je vraag ook geïnterpreteerd worden): ijsazijn is 100 % azijnzuur, niet bevroren azijn of iets dergelijks.
Dus het zal te maken hebben met de slectiviteit van de voedingsbodem.If the pH of the medium is adjusted to 6.2 without adding acetic acid then the selectivity of the medium is altered to include the whole group of lactic acid bacteria.
Voor de zekerheid (want zo kan je vraag ook geïnterpreteerd worden): ijsazijn is 100 % azijnzuur, niet bevroren azijn of iets dergelijks.
Re: ijsazijnzuur toevoegen
haha nee dat snap ik 8-[
ik heb hier zo te zien gw overheen gelezen
bedankt iig
ik heb hier zo te zien gw overheen gelezen
bedankt iig