ijsazijnzuur toevoegen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

ijsazijnzuur toevoegen

Hallo allemaal,

in het protocol van de voedingsbodem rogosa agar staat dat je ijsazijnzuur moet toevoegen. Waarom is dit?

link

zie Directions -> glacial acetic acid (=ijsazijnzuur :oops: )

Mvg,

Sonny

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: ijsazijnzuur toevoegen

Ik denk dat het nodig is om de pH op 5,4 te brengen. In de 'Description' staat:
If the pH of the medium is adjusted to 6.2 without adding acetic acid then the selectivity of the medium is altered to include the whole group of lactic acid bacteria.
Dus het zal te maken hebben met de slectiviteit van de voedingsbodem.

Voor de zekerheid (want zo kan je vraag ook geïnterpreteerd worden): ijsazijn is 100 % azijnzuur, niet bevroren azijn of iets dergelijks. :oops:

Re: ijsazijnzuur toevoegen

haha nee dat snap ik 8-[

ik heb hier zo te zien gw overheen gelezen :oops:

bedankt iig

Reageer