Springen naar inhoud

Studiekeuze


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Epyon

  Epyon


 • >25 berichten
 • 39 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 juni 2009 - 10:03

Hallo,

Ik had een vraagje over een studiekeuze waarvan ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik wil een Master gaan doen, maar ik weet niet 100% zeker welke ik moet kiezen. Het gaat over de opleidingen: nanoscience/nanomaterials en fysische chemie. Ik zou graag willen weten of er iemand is die mogelijk een van deze opleiding volgt. Want in het programma zie ik relatief weinig verschil, omdat je bij de universiteiten waar ik heb gekeken een soort van "vrije ruimte" (laten we het zo maar noemen voor het gemak) hebt waarmee je zelf in een bepaald richting kan specialiseren en daarin kun je vakken kiezen zag ik van beide opleidingen, b.v. nanotechnologie wordt bij nanosciences gegeven, maar je kan het ook in de "vrije ruimte" kiezen als ik de opleiding fysische chemie kies. Dus is er een echte verschil tussen deze opleidingen en zo ja wat precies?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jdeketel

  jdeketel


 • >100 berichten
 • 127 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2009 - 10:09

Nanotechnologie is een inmiddels veel besproken onderwerp. Het is natuurlijk erg persoonlijk om je echt te kunnen adviseren. Voor mij zou het niets zijn. Ik moet kunnen zien wat ik doe, en dat is met nano techniek een beetje lastig met + 7,5 om mijn neus !8)

Je moet je afvragen hoever je wilt specialiseren, en welke kansen je zien met beide opties. Een brede opleiding met een specialistaie is denk ik op de lange termijn beter dan een specialistische opleiding. Als je erg gedreven bent en de rest van je leven wilt focussen op een vakgebied (en een nobelprijs wil binnen slepen !8) ) dan is het natuurlijk verstandiger om dat in je opleiding al te benutten.

Op het gebied van nanotechnologie is er nog genoeg te ontdekken. Veel succes met het maken van een keuze.

De Ketel

#3

ajonker

  ajonker


 • >250 berichten
 • 306 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 juli 2009 - 13:47

Ik ben het helemaal eens met De Ketel!

Zelf heb ik eerst Algemene Chemie gedaan en in het laatste jaar mijn specialisatie in Nanotechnologie, die ik vervolgens op mijn stage- en afstudeerplek op het UMCG in Groningen handen en voeten heb gegeven door biosensoren voor medische toepassingen te ontwikkelen.

Veel succes met je studiekeuze!

Alex

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures