Chemie Hogeschool Leiden

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 6

Chemie Hogeschool Leiden

Beste mede-forummers,

Komend jaar wil ik graag chemie gaan studeren aan de Hogeschool Leiden. Vandaag heb ik hier geproefstudeerd en ik vond het erg leuk!

Nu is mijn vraag of er hier mensen zijn die chemie studeren aan de Hogeschool Leiden (of hebben gestudeerd). En wat zijn jullie ervaringen?

Ik hoop dat jullie hier antwoord op hebben.

Groetjes,

Irene.

Berichten: 220

Re: Chemie Hogeschool Leiden

Hallo Irene,

Ik ben sinds deccember afgestudeerd en ik ben als mlo zij instroom de hlo gaan volgen. Dit beviel mij zeer goed zit er zelfs nu aan te denken nog een master te gaan doen. Wat wil je precies weten want dan kan ik wat specifieker reageren en je de nodige info geven vanuit mijn opinie.

Berichten: 6

Re: Chemie Hogeschool Leiden

Ik heb gehoord dat je net zo lang mag herkansen tot je het cijfer hebt dat je wil hebben, maar komt dit wel ten goede aan het onderwijs?

Ook zijn er studenten van de Hogeschool Rotterdam naar de Hogeschool Leiden gegaan, omdat zij het 1e jaar niet hebben gehaald of ze het in Rotterdam niet leuk vonden. Diegene die het 1e jaar in Leiden opnieuw hebben gehaald haalden het in Leiden makkelijk. Is het niveau in Leiden dan lager dan in Rotterdam?

De sfeer was tevens erg goed, maar is dit ook echt zo?

Berichten: 220

Re: Chemie Hogeschool Leiden

In je eerste jaar dien je je propedeuse te hebben. Verder het herkansen zolang je wilt tot je voldoende hebt geldt op elke universiteit en hogeschool. Echter heb je maar twee kansen per jaar. Daardoor kan het dus wel voorkomen dat je studie vertraging oploopt doordat je aantal punten moet hebben voordat je bijvoorbeeld op afstudeerstage mag of het laatste jaar in.

De sfeer in leiden is goed vond ik of er niveau verschil is dat denk ik niet met rotterdam. Ik hoorde dat rotterdam massaler was en dus mindere begeleiding denk. Hogeschool Leiden is was kleinschaliger. Ligt er ook net aan hoeveel je er zelf voor wil doen wil je een 8 halen elke keer of ben je van de 5,5 mentaliteit dat ligt helemaal aan jezelf.

In derde jaar voer je projecten uit en dus onderzoek. Hier was wat vrijheid in met de keuze van wat voor onderzoek je wil doen. Je kan dus hier voor een uitdagender onderzoek gaan.

Berichten: 6

Re: Chemie Hogeschool Leiden

@erik1987: Hartstikke bedankt voor de reactie!

Zijn er nog andere (oud)studenten van de Hogeschool Leiden die mj kunnen helpen?

Berichten: 2

Re: Chemie Hogeschool Leiden

hey!

ik zit momenteel zelf in het 1e jaar van het HLO (hoger laboratorium onderwijs)

het bevalt mij erg goed alleen is het 1e jaar nog gecombineerd met Bio-medisch. opzich is dit geen ramp omdat deze kennis altijd handig is, maar ik zou anders ook kijken in utrecht waar er enkel chemie wordt gegeven.

over het niveu verschil tussen rotterdam weet ik niks van ik weet enkel dat we dit jaar begonnen met 293 leerlingen en er staan er nu nog maar 160 ofzo op de cijferlijst.

Berichten: 6

Re: Chemie Hogeschool Leiden

Ik zit momenteel in het 4e jaar HLO (Hogeschool Leiden) en ben nu bijna klaar met mijn afstudeerstage.

Wat ik over het onderwijs kan zeggen:

- Ik vond dat de theorie erg goed aansloot met de praktijk.

- De sfeer was erg gezellig.

- Voldoende interactie met de docenten.

- Veel keuzemogelijkheden om je te specialiseren op een bepaald gebied.

Ik zou deze opleiding op Hogeschool Leiden zeker aanbevelen aan studenten met interesse voor chemie/biologie.

Berichten: 6

Re: Chemie Hogeschool Leiden

Bedankt voor jullie reactie's!

Ik heb mij ingeschreven bij deze opleiding en heb vanmiddag kennisgemaakt.

Reageer