Springen naar inhoud

Samenwerking Cannabis Science en Mediwiet


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MrLunk

    MrLunk


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 juli 2014 - 22:50

Op 26 mei 2014, is een persbericht gepubliceerd waarin is aangekondigd dat de Amerikaanse organisatie Cannabis Science Inc. en de Nederlandste Stichting Mediwiet van Wernard Bruining gaan samenwerken in een observatiestudie.

 

Wernard Bruining zet zich al jaren in voor het gebruik van medicinale cannabis. Zijn stichting Mediwiet is de grootste organisatie van Europa voor patiënten die cannabis gebruiken ter genezing of verzachting van allerlei aandoeningen. Stichting Mediwiet onderzoekt met name de mogelijkheden van verdunde mediwietwietolie, een door Bruining ontdekte methode om cannabis medicinaal te gebruiken zonder high te hoeven worden. Tevens is Bruining schrijver van het boek Helende Hennep waar bovenstaande seminar over gaat.

 

Het Amerikaanse bedrijf Cannabis Science heeft vergelijkbare doelen en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van medicijnen gebaseerd op cannabis. De Europese afdeling van deze organisatie zit in Haarlem, dezelfde stad waar Bruining binnenkort een Mediwiet kliniek opent.

 

Observatie studie

Mediwiet en Cannabis Science bereiden momenteel een grote klinische observatiestudie voor onder Nederlandse medicinale cannabisgebruikers. Doel is om data te verzamelen van patiënten die cannabisproducten gebruiken om ziektes te bestrijden of voor pijnbestrijding. Tevens willen Cannabis Science en Mediwiet samen met de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten diegene gaan onderzoeken die cannabis nemen om de pijn te verminderen en ontstekingen te remmen, veroorzaakt door deze bacteriële infectie.

Bron: Sensiseeds blog

Video van Wernard Bruining wietolie presentatie.

 

Veranderd door MrLunk, 11 juli 2014 - 22:51


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures