Tequila-ester?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

Tequila-ester?

ik vroeg me af wat de ester van citroenzuur met ethanol zou doen met het lichaam. men neemt immers altijd een citroentje na de tequila, werkt dit versterkend of neemt het juist het effect van de alcohol weg? zowiezo komt er altijd wel wát citroenzuur voor in je maag, dus onstaat er altijd wel een citroenzuur-ethanolester.

ik weet niet, ik krijg scheikunde ook op feestjes niet uit mijn hoofd dus ik moet het even weten;) thx

Gebruikersavatar
Berichten: 792

Re: Tequila-ester?

Je weet duidelijk nog meer van chemie dan ik, maar (de Engelstalige) Wikipedia heeft echt bijna alles :wink: (de juistheid is wel niet gegarandeerd):

http://en.wikipedia.org/wiki/Tequila
A single shot of tequila is often served with salt and a slice of lemon or lime. This is called "tequila cruda" and is sometimes referred to as "training wheels". The drinker moistens the back of their hand below the index finger (usually by licking) and pours on the salt. Then the salt is licked off the hand, tequila is drunk and the fruit slice is quickly bitten. It is common for groups of drinkers to do this simultaneously. The salt lessens the "burn" of the tequila and the sour fruit balances and enhances the flavor.
Het lijkt dus voornamelijk om de smaak te gaan.

Gebruikersavatar
Berichten: 8.559

Re: Tequila-ester?

Een ethanolester zal volgens mij in een evenwicht komen te zitten met ethanol. Hierdoor duurt het in theorie langer voor ADH (alcoholdehydrogenase) om ethanol af te breken. Het duurt zeg en schrijfe 1 reactie langer. Deze verlenging lijkt me niet merkbaar in het lichaam.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer