Voedselbederving
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Voedselbederving
Hallo, mensen...
IK heb een vraagje zouden jullie mij kunnen helpen
mijn vraag:
Welke micro-organismen bederven het eten, behalve, schimmels en gist, wat nog meer, zouden jullie mij kunnen helpen en mijn vraag beantwoorden,, welke mocro-organismen zijn er die voedsel bederven....
Bedankt al vast.....
IK heb een vraagje zouden jullie mij kunnen helpen
mijn vraag:
Welke micro-organismen bederven het eten, behalve, schimmels en gist, wat nog meer, zouden jullie mij kunnen helpen en mijn vraag beantwoorden,, welke mocro-organismen zijn er die voedsel bederven....
Bedankt al vast.....
- Berichten: 1.259
Re: Voedselbederving
beste Bas,
Elk voedingsmiddel heeft zo zijn eigen bederfflora. Producten met hoge suikerconcentraties (en dus een lage wateractiviteit) zoals jam en appelmoes bederven eigenlijk alleen door schimmels. ook "droge" producten zoals brood en fruit worden voornamelijk door schimmels en gisten aangetast. bacteriele bederving vind je vaak bij vlees en melkproducten (zachte kaas).
http://www.globetrotter.nl/metaal_voedselbederf.html
Elk voedingsmiddel heeft zo zijn eigen bederfflora. Producten met hoge suikerconcentraties (en dus een lage wateractiviteit) zoals jam en appelmoes bederven eigenlijk alleen door schimmels. ook "droge" producten zoals brood en fruit worden voornamelijk door schimmels en gisten aangetast. bacteriele bederving vind je vaak bij vlees en melkproducten (zachte kaas).
http://www.globetrotter.nl/metaal_voedselbederf.html