Springen naar inhoud

Definitie van politicologie


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 05 mei 2005 - 13:44

ik ben op zoek naar een eenvoudige definitie van politicologie

elies

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 20 mei 2005 - 16:27

"politicologie", en dan een eenvoudige definitie daarvan -- lastig. In Amerika maakt men onderscheid tussen "administrative science" ("beleidswetenschap", zeg maar de wetenschappelijke studie van de manier waarop beleid ontwikkeld en uitgevoerd wordt, alsmede de evaluatie van de effecten van dat beleid) en "political science" (iets als de studie van machtsverhoudingen; wie kan onder welke omstandigheden zijn wil (eventueel: "beleid") doordrukken). In Nederland lopen beide vormen van wetenschap door elkaar. Aan veel universiteiten ligt de nadruk bij ons op beleidswetenschap (VUA, Twente, Nijmegen, Rotterdam); maar bijvoorbeeld aan de UVA is het wat meer politieke wetenschappen.

Is dit een eenvoudige definitie? Heb overigens politicologie gestudeerd aan de VUA, jaartje sociologie aan de UVA, en ben gepromoveerd in de psychologie. De grenzen tussen die vakken zijn in bepaalde omstandigheden nogal vaag, dat zie je ook aan de eerder gegeven definities van sociologie en psychologie.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures