Lees deze nieuwsbrief online.
 
  Nieuwsbrief  
Editie 2015-07
22-10-2015
 
 

Homo sapiens eerder dan voorheen gedacht uit Afrika weggetrokken

De in een kalksteengrot in China gevonden Homo sapiens-tanden doen vermoeden dat wij veel eerder dan voorheen gedacht uit Afrika wegtrokken, en wel eerst en vooral oostwaarts richting Azië.

 
 
 
 
 
 
 

Super Stonehenge

Het landschap rond het befaamde Stonehenge ligt vol met monumenten. De laatste jaren wordt systematisch de omgeving afgezocht en afgelopen zomer zijn daarbij de sporen gevonden van een henge met een omtrek van maar liefst 1,5 km, ónder de structuur die al bekend was als de 'Durrington Walls'.

lees meer
 

NASA bevestigt vloeibaar water op Mars

Met gevoel voor drama meldde NASA eind vorige maand dat er water is gevonden op Mars. Analyse van de data van de Mars Reconnaissance Orbiter heeft aangetoond dat er in de smalle hellingsporen van een aantal kraters zeer zout pekelwater stroomt.

lees meer

Kankerbehandeling tijdens zwangerschap geen gevolgen voor kind

Zwangere vrouwen hoeven na een kankerdiagnose niet te kiezen voor zwangerschapsonderbreking of voor uitstel van kankerbehandeling uit angst voor de effecten van deze behandeling op hun kind.

lees meer
 
 
Comsol graphics
 
 

Waarom worden chemische processen gesimuleerd?

Van het beschermen van een olie platform tegen corrosie tot het verbeteren van de veiligheid bij het produceren van Teflon – chemische reacties zijn van essentieel belang bij het ontwerp. Het gedrag van een ontwerp kan op voorhand worden nagebootst met simulatiesoftware. Benieuwd naar chemische simulatie binnen uw vakgebied? Bekijk dan de Chemical Showcase.

- gesponsord bericht - Hebt u ook interesse in deze ruimte? -
 
 

Help mee in ons constructie- en sterkteleerforum

Heb je als werktuigbouwer wel eens wat tijd om aankomend en ander werkbouwtuig te helpen? Steek af en toe eens een handje toe in ons constructie- en sterkteleerforum!

 
 
 
 
 
 
 

Microcursus breuken

Naast minicursusen heeft Wetenschapsforum ook een serie microcursussen over verschillende onderwerpen. De microcursus rekenen met breuken wil de beginner laten kennismaken met breuken en de manier waarop je ermee kan rekenen.

lees meer

Ceres en Pluto, Dawn en New Horizons

Zolang er nieuws blijft binnenkomen blijven wij het melden. Dawn is inmiddels gedaald tot een omloopbaan op 1450 km boven het oppervlak van Ceres. Drie maanden geleden op 4500 km hoogte viel naast de witte vlekken in de Occator krater een vreemde solitaire berg al op...

lees meer
 
 
 

Weet jij misschien...

het antwoord op onderstaande vragen? En help je de topicstarter?!

 
 
 
 

Tot zover...

Dat was alweer deze editie van onze nieuwsbrief. We zijn altijd geïnteresseerd in je mening, zowel wat betreft inhoud als uiterlijk. Je kan je reactie in dit topic geven. Bedankt voor je aandacht en tot snel op Wetenschapsforum!

 
 
 
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven als gebruiker van Wetenschapsforum.

© 2014 Wetenschapsforum
Korenland 30 | 5663 HE Geldrop | Nederland | KvK: 17177614