kooktechnieken en hulpmiddelen
Moderator: Rhiannon
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
De quinoa is gelukt! Lijkt wat op rijst, smaakt goed en is gemakkelijk klaar te maken.
Later zal ik ook die andere opties proberen.
Later zal ik ook die andere opties proberen.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Nog een vraagje: ik heb wat gekookte quinoa over, wat moet je daarop doen om het als toetje op te eten. Met helemaal niets erbij heeft het een wat zurige smaak...
- Berichten: 778
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Toetjes zijn vaak zoet. Dus: iets van suiker, stroop, .. Als je nog een stuk banaan hebt, of een partje mandarijn, dan kun je zomaar een nieuw gerecht creeeren creeren eh.. scheppen.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Quinoa met rozenbotteljam! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
rozenbotteljam dat is ouderwets
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Dat eet ik al jaren, en sinds kort is daar gemberjam bijgekomen.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
ikzelf hou er wel van rozenbottels, maar het is wel een zeer ouderwetse vrucht welke tegenwoordig niet vaak meer gegeten wordt in Nederland. Mede ook omdat het geen makkelijke vrucht is om mee te werken.
Maar als je rozenbotteljam lekker vind, probeer dan eens nyponsoppa
leuk detail de naam Roosvice is een samenvoeging van de woorden: Rozenbottel en Vitamine C.
Maar als je rozenbotteljam lekker vind, probeer dan eens nyponsoppa
leuk detail de naam Roosvice is een samenvoeging van de woorden: Rozenbottel en Vitamine C.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Is dat ook kant-en-klaar verkrijgbaar?ArcherBarry schreef: ↑di 07 jan 2020, 23:21 Maar als je rozenbotteljam lekker vind, probeer dan eens nyponsoppa
Die neem ik ook altijd.leuk detail de naam Roosvice is een samenvoeging van de woorden: Rozenbottel en Vitamine C.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
het is er in poeder vorm, aanlengen met water, even kort aan de kook brengen, iets laten afkoelen en serveren met (slag)roomijs en kant & klare bitterkoekjes.
-
- Berichten: 12.262
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Nu je het zegt: als kind heb ik het wel eens gegeten maar later eigenlijk nooit meer gezien... ook niet naar gezocht, maar wel grappig hoe zo'n product toch lijkt te verdwijnen.
En wat die rozenbottels zelf betreft: Ik denk ook niet dat ze heel rendabel te telen zijn, al stonden ze waar ik vroeger woonde gewoon in het openbare groen en kon je ze gerust plukken.
-
- Berichten: 863
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
bij het baby schap is roosvice nog steeds sterk aanwezig al zijn er uiteraadt veel meer smaken tegenwoordig
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ik betrek mijn rozenbotteljam in de supermarkt nog steeds van de broodbeleg-afdeling, maar als ik te zijner tijd voor de rozenbotteljam naar de baby-afdeling moet uitwijken dan moet dat maar.
- Moderator
- Berichten: 4.361
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Rozenbotteljam (veel lekkerder als hij zelfgemaakt is):
Ingrediënten:
1 kg rozenbottels
600 gram geleisuiker
sap van 1 citroen
1 theelepel kaneel
1 geplette kruidnagel
ca 4 jampotten (uitgekookt en uitgelekt)
Bereidingswijze:
Kroontjes van de bottels verwijderen en ze wassen; vruchten in een pan met net zoveel water dat ze onderstaan en water aan de kook brengen. Laten koken totdat ze zacht zijn (ca 30 min). Vruchten zeven, voeg geleisuiker, citroensap, kaneel en kruidnagel toe. Breng het mengsel roerend aan de kook en laat 5 min doorkoken. Doe de jam zo snel mogelijk in de potten. Sluit de potten af en laat ze op hun kop afkoelen.
Bereidingstijd circa 40 minuten.
Ingrediënten:
1 kg rozenbottels
600 gram geleisuiker
sap van 1 citroen
1 theelepel kaneel
1 geplette kruidnagel
ca 4 jampotten (uitgekookt en uitgelekt)
Bereidingswijze:
Kroontjes van de bottels verwijderen en ze wassen; vruchten in een pan met net zoveel water dat ze onderstaan en water aan de kook brengen. Laten koken totdat ze zacht zijn (ca 30 min). Vruchten zeven, voeg geleisuiker, citroensap, kaneel en kruidnagel toe. Breng het mengsel roerend aan de kook en laat 5 min doorkoken. Doe de jam zo snel mogelijk in de potten. Sluit de potten af en laat ze op hun kop afkoelen.
Bereidingstijd circa 40 minuten.
- Moderator
- Berichten: 8.166
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Naam suggereert "Dit is zó gezond dat het zelfs in het babyschap mag staan!" En daar tref je het ook aan.Roosvice is een samenvoeging van de woorden: Rozenbottel en Vitamine C
Natuurlijk is het in werkelijkheid veel te zoete troep (sommige soorten tot bijna 60% suikers).