yoghurtbereiding
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 10
yoghurtbereiding
hallo
ik moet voor een taak 2 vragen beantwoorden dat zijn de volgende vragen:
-waarom mag melk van koeien die met penicilline voor mastitis worden behandeld niet worden gebruikt voor yoghurtbereiding?
-waarom moet er regelmatig een nieuwe zogenaamde startcultuur worden gebruikt?
alvast bedank voor jullie info!
mzzzl henk
ik moet voor een taak 2 vragen beantwoorden dat zijn de volgende vragen:
-waarom mag melk van koeien die met penicilline voor mastitis worden behandeld niet worden gebruikt voor yoghurtbereiding?
-waarom moet er regelmatig een nieuwe zogenaamde startcultuur worden gebruikt?
alvast bedank voor jullie info!
mzzzl henk
- Berichten: 2.953
Re: yoghurtbereiding
Wordt yoghurt niet oiv bacterien gevormd? Als er resten penicilline in de melk zitten zal dit de bacteriegroei tegengaan/ de bacterien uitroeien.
- Berichten: 2.330
Re: yoghurtbereiding
Een yoghurt culture bestaat uit twee bacterÃÂën namelijk:
Lactobacillus bulgarius en streptococcus thermaphilis.
En dan kun je wel indenken dat penicilline deze bacterie culture dood.
Ik heb in een kaasfabriek gewerkt en daar controleren ze de melkafname ook op penicilline aangezien dit anders de vorming van kaas tegen gaan door de organismes die hiervoor verantwoordelijk zijn te doden.
MvG ron
Lactobacillus bulgarius en streptococcus thermaphilis.
En dan kun je wel indenken dat penicilline deze bacterie culture dood.
Ik heb in een kaasfabriek gewerkt en daar controleren ze de melkafname ook op penicilline aangezien dit anders de vorming van kaas tegen gaan door de organismes die hiervoor verantwoordelijk zijn te doden.
wat bedoel je hiermee? bij de bereiding van yoghurt kan men een hoeveelheid yoghurt zelf gebruiken voor de bereiding van nieuwe yoghurt.waarom moet er regelmatig een nieuwe zogenaamde startcultuur worden gebruikt?
MvG ron
-
- Berichten: 10
Re: yoghurtbereiding
Het heeft te maken met het mislukken van yoghurtbereiding verder zou ik het eerlijk gezegd niet weten; deze vraag staat zo geformuleerd in het boek zonder enige voorteksten waar je het antwoord uit kan halen.
Beryllium: Een klein beetje letten op je spelling en zinsbouw is beslist geen zonde.
Beryllium: Een klein beetje letten op je spelling en zinsbouw is beslist geen zonde.
-
- Berichten: 1.153
Re: yoghurtbereiding
Misschien wordt dit wel bedoeld als een nieuwe cultuur?biochemiefreak schreef:wat bedoel je hiermee? bij de bereiding van yoghurt kan men een hoeveelheid yoghurt zelf gebruiken voor de bereiding van nieuwe yoghurt.waarom moet er regelmatig een nieuwe zogenaamde startcultuur worden gebruikt?
-
- Berichten: 10
Re: yoghurtbereiding
ff over die startcultuur, ik weet wel wat het is namelijk: verse yoghurt die levens vatbare bacterien bevat die melksuikers omzetten in zuren.
maar nu moet ik dus weten waarom je regelmatig een nieuwe startcultuur moet maken! heb je elke keer weer nieuwe bacterien nodig ofzo?
groetjes
maar nu moet ik dus weten waarom je regelmatig een nieuwe startcultuur moet maken! heb je elke keer weer nieuwe bacterien nodig ofzo?
groetjes
- Berichten: 2.330
Re: yoghurtbereiding
ik denk het niet. Bacteriën kunnen continue in goede levensomstandigheden. Ik denk dat ze hiermee de voeding bedoelen. Op een gegeven moment raak het verzadigd en dan zal je een nieuwe culture moeten starten in nieuwe voedingsstoffen.maar nu moet ik dus weten waarom je regelmatig een nieuwe startcultuur moet maken! heb je elke keer weer nieuwe bacterien nodig ofzo?
MvG Ron
-
- Berichten: 205
Re: yoghurtbereiding
Hmmm... hoeal ik denk dat je al genoeg info hebt zijn deze links toch wel ff de moeite waard om te bekijken
overgens is ctrl v ctrl c van een site makkelijker dan het helemaal zelf schrijven (moet je het natuurlijk wel snappen!)
penicilline
yoghurt info
van kennislink.nl kan je zoizo veel goed informatie vandaan halen
overgens is ctrl v ctrl c van een site makkelijker dan het helemaal zelf schrijven (moet je het natuurlijk wel snappen!)
penicilline
yoghurt info
van kennislink.nl kan je zoizo veel goed informatie vandaan halen
-
- Berichten: 10
Re: yoghurtbereiding
Ok bedankt, ik ben al een heel eind verder gekomen.
mzzl henk
mzzl henk
-
- Berichten: 24
Re: yoghurtbereiding
En als je yoghurt helemaal slap wordt en mislukt (slappe drab) wat is er dan eigelijk misgegaan?