kwantummechanica en speciale relativiteit

Moderators: Michel Uphoff, Jan van de Velde

Berichten: 442

Re: kwantummechanica en speciale relativiteit

Ik zie nog wat in de afleidingen waarnaar de moderator verwijst dat niet klopt.
Er wordt gesteld dat E = h.f  maar ook dat E = m.c  . Dit kan niet want als de snelheid nul wordt is er altijd de rustmassa energie. Dit zou beteken dat er een minimale frequentie is van fmin = m0.c2/h    en daar heb ik nog nooit van gehoord.
Het is trouwens erg vreemd dat dat er een fase snelheid uit komt rollen van c2/v terwijl de harmonischen van het golfpakket allemaal met de fasesnelheid c  bewegen.

Berichten: 442

Re: kwantummechanica en speciale relativiteit

Als je  relativistisch de energie niveaux van het waterstof atoom uitrekent, moet je rekenen met een fasesnelheid voor het elektron gelijk aan c, anders krijg je niet de juiste uitkomsten, dwz p.c = h.f

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.273

Re: kwantummechanica en speciale relativiteit

Opmerking moderator

De bijsluiter van dit forum zegt dat het doel is om "eigen theorieën te poneren, en deze te verdedigen naar andere gebruikers toe". OP stelt in de berichten #63-77 veelvuldig dat de Broglie golven van deeltjes met massa met de lichtsnelheid bewegen, maar telkens is de onderbouwing daarvan onduidelijk of onjuist. Mede daardoor is de inhoud ondertussen niet meer te volgen voor lezers, en is het een vruchteloze welles-nietes discussie geworden.
 
Daarom wordt deze topic gesloten
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gesloten