gewicht dekvloer op balkenlaag op verdieping

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.293

Re: Eindhoven airport: betonvloer met wapening van voetballen?

Benm schreef: do 18 jul 2019, 02:42 Meestal zijn constructies wel zo gebouwd dat je een redelijke veiligheidsfactor in overbelasting hebt (bijvoorbeeld 10 mensen op een balkon van een appartement waar normaliter 2 mensen wonen).
Met een goede reden (en ik zou dat niet overdimensioneren noemen...): Zoonlief organiseert een feestje, waarbij iedereen op het balkon staat te dansen,
of de volgende eigenaar ploft er een jacuzzi neer...

Heb enkele jaren geleden een (architecturale) brug gedetailleerd over een vijvertje (zeg maar vijver) in een privé tuin. Bedoeling was dat de eigenaars in hun tuin kunnen wandelen, en vanaf die brug een zicht hadden over de tuin met het vijvertje. De architect wou geen zichtbare landhoofden, en alles moest zo minimalistisch mogelijk uitgevoerd worden om de lijnen van de inox brug mooi uit te laten komen. Last: 2 personen in het midden, stond zo letterlijk op papier.
Achteraf bleek dat het trouwfeest van de dochter in die tuin heeft plaatsgevonden, en dat een van de foto's de hele achterban was op die brug. Heb die foto gezien later, de doorbuiging was duidelijk zichtbaar. Die hebben geluk gehad dat het voorschrift (die 2 p.) niet is gevolgd, het was anders een zwemfeestje geworden.

Ter info:

Afbeelding

Berichten: 1

gewicht dekvloer op balkenlaag op verdieping

Beste allen,
we verbouwen een slapkamer tot badkamer op 2e verdieping van oude tussenwoning (1912). Zwaluwstaartplaten gelegd, leidingen en afvoer gemaakt, nu dekvloer van lichtgewicht beton aan het storten. Nu is het zo dat dekvloer boven zwaluwstaartplaten iets dikker moet worden dan bedacht, ca 9 cm. Lichtgewicht beton is 1800 kg/m3, daarboven komt een tegelvloer. Inrichting hangt aan muur, behalve douchebak. De constructie is van houten balken 170x70 mm, 600mm h.o.h. Badkamer meet 285x370 cm. Balken zijn langs de smalle kant georienteerd. Ongeveer 250 cm ligt er een steunmuur onder.
We denken dat de constructie sterk genoeg is om dit alles te dragen, maar hebben ook wat twijfelen nu dat vloer een paar cm dikker wordt.
Wie kan helpen dit te berekenen?
Alvast dank!!

Gebruikersavatar
Berichten: 1.293

Re: gewicht dekvloer op balkenlaag op verdieping

Misschien kun je hier iets mee...
Bijlagen
balklaag-nomogrammen(1).pdf
(804.67 KiB) 89 keer gedownload

Reageer